Connect with us

BOX

Gongul va suna din nou, dar nu la Zalău. Coronavirus a răpit şansa Zalăului de a organiza Naţionalele de Box U 22

După o pauză îndelungată, de câteva luni, competiţiile naţionale de box revin în prim-plan, iar în luna octombrie sunt programate primele competiţii. Mai întâi se va relua Campionatul Naţional de Tineret, competiţie întreruptă în martie, după care va avea loc Campionatul Naţional U 22. Ambele competiţii se vor desfăşura la Giurgiu, deşi iniţial, Zalăul ar fi trebuit să găzduiască Naţionalele U 22


În luna martie avea loc Campionatul Naţional de Box la categoria de vârstă tineret. Nimeni nu anticipa atunci că aceea avea să fie ultima competiţie de box, organizată până în prezent în acest an.

Din cauza pandemiei de coronavirus, competiţiei a fost stopată şi amânată, în faza semifinalelor, fază în care a ajuns şi sălăjeanul Andrei Roşca la categoria 81 de kilograme, urmând să boxeze cu Robert Sefer din Giurgiu.

A urmat o pauză de aproximativ 7 luni, în care pugilitşii s-au pregătit cum au putut, în speranţa că vor primi vestea că se vor relua competiţiile. După atâtea luni de aşteptare, această veste a venit, iar competiţiile de box se vor relua din octombrie.

Prima competiţie care revine în prim-plan este Campionatul Naţional U 22. Deşi competiţia ar fi trebuit să aibă loc la Zalău, pandemia de coronavirus a răpit această şansă municipiului de sub Meseş.

La această competiţie, CSM Zalău va deplasa un singur sportiv. este vorba despre Paul Magdaş, la categoria +91 kg. Competiţia va avea loc în Sala Polivalentă din Giurgiu în perioada 30 septembrie – 4 octombrie.

Tot la Giurgiu, se va relua şi Campionatul Naţional de Tineret din faza semifinalelor, la data de 1 octombrie, când Andrei Roşca speră să facă o figură frumoasă în faţa lui Sefer şi să se califice în finală.

“Avem câteva kilograme de slăbit”, spune Adrian Popuţea, antrenorul lui Roşca. Competiţia va avea loc la Giurgiu.

Alături de cei doi sportivi va face deplasarea la Giurgiu şi antrenorul Adrian Popuţea. Evenimentele vor avea loc în Sala Polivalentă din Giurgiu.

După aceste două evenimente, la data de 10 octombrie este programat şi Campionatul Naţional de Juniori, însă, momentan nu a fost stabilită locaţia.

“Întrucât prin Hotărârea de Guvern din 14 septembrie 2020 s-au eliminat restricţiile referitoare la <sporturile de contact>, Federaţia Română de Box a dispus, prin decizie BEx, reluarea competiţiilor din calendarul intern. Astfel, primii care vor reveni în ring sunt sportivii seniori masculin Under 22, care au programată finala Campionatului Naţional în perioada 30 septembrie – 4 octombrie. Între 1 şi 4 octombrie se va relua şi finala Campionatului Naţional de Tineret masculin, întreruptă în 13 martie anul curent în faza semifinalelor. Ambele competiţii se vor desfăşura la Giurgiu, testarea Covid 19, făcută cu maximum 72 de ore înainte de prezentarea la competiţie este obligatorie, iar termenul limită de înscriere pentru participarea la acestea este 24 septembrie”, se arată în comunicatul Federaţiei Române de Box.

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in BOX