Connect with us

HANDBAL

HC Zalău, fără jucătoare la lotul de senioare

După ce la ultima acţiune din martie au fost convocate patru handbaliste, pentru stagiul de pregătire de săptămâna viitoare, selecţionerul Bogdan Burcea nu a mai chemat nicio handbalistă de la formaţia sălăjeană


În ultimul an, HC Zalău a furnizat mai multe jucătoare spre lotul naţional de senioare. Chiar dacă au fost simple acţiuni de pregătire sau acţiuni oficiale, Zalăul a însemnat un reper pentru selecţionerul Bogdan Burcea în ce priveşte convocările. Drept dovadă, pentru turneul preolimpic ce urma să aibă loc în luna martie, nu mai puţin de patru “sălăjence” erau în lot, Dana Abed-Kader, Teodora Popescu, Sabrina Lazea şi Alexandra Severin.

Acel turneu s-a amânat pentru primăvara anului următor, ca urmare a pandemiei de coronavirus, astfel că cele patru jucătoare nu au mai apucat să debuteze în tricoul Naţionalei.

La şase luni distanţă, România se reuneşte pentru un prim stagiu de după pandemie. Astfel, în perioada 27 septembrie – 4 octombrie are loc o acţiune a “tricolorelor” la Craiova, unde sunt programate jocuri de verificare cu naţionala de tineret, dar şi cu Serbia. Pentru acţiunea de săptămâna viitoare, selecţionerul Bogdan Burcea şi Robert Licu au convocat 18 jucătoare, însă pe listă nu se mai află nicio jucătoare de la HC Zalău.

Naţionala mare începe pregătirile pentru Campionatul  European, care se va desfăşura în decembrie, în Danemarca şi Norvegia.

“Ar fi trebuit să fie convocată Alexandra Severin, dar văd că a fost convocată Cristina Laslo, care vine după 9 luni de inactivitate”.

Gheorghe Tadici


LOT SENIOARE

Portari: Denisa Dedu (CSM București), Yulyia Dumanska (Podravka) şi Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea)

Extreme stânga: Nicoleta Dincă (Gloria Bistrița) şi Ana Maria Iuganu (Gloria Buzău)

Interi stânga: Cristina Neagu (CSM București) şi Adriana Crăciun (SCM Craiova)

Centri: Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Andreea Rotaru (Gloria Buzău) şi Ana Maria Țicu (SCM Craiova)

Interi dreapta: Alina Ilie (Gloria Buzău), Ana Maria Savu (SCM Craiova) şi Laura Popa (Rapid București)

Extreme dreapta: Laura Moisă (CSM București) şi Sonia Seraficeanu (Minaur Baia Mare)

Pivoți: Crina Pintea (CSM București), Lorena Ostase (CSM Slatina), Raluca Băcăoanu (Gloria Bistrița)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL