Connect with us

Ştiri din Sălaj

Două sate din comuna Năpradea vor beneficia de apă de calitate prin Programul Operaţional de Infrastructură Mare. Lucrările stau să înceapă


Satele Someş-Guruslău şi Traniş au fost incluse în proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţele Cluj şi Sălaj. Lucrările de pe raza comunei Năpradea stau să înceapă, iar în acest sens, Primăria a predat amplasamentul pentru a se începe investiţia


Infrastructura s-a dezvoltat în ultimii ani în comuna Năpradea, iar locuitorii au din ce în ce mai bune condiţii de trai. Pentru a dezvolta comuna, administraţia locală a accesat fonduri europene şi guvernamentale, iar investiţiile nu au întârziat să apară.

Administraţia locală condusă de primarul Vasile Fodor are în plan şi alte realizări pentru cetăţenii din toate satele, iar Primăria vine cu noi veşti bune pentru locuitori.

Comuna Năpradea este inclusă în Programul Operaţional de Infrastructură Mare, cu satele Someş-Guruslău şi Traniş prin care se va dezvolta infrastructura de apă şi apă uzată în judeţele Cluj şi Sălaj.

Lucrările de pe raza comunei Năpradea stau să înceapă, iar în acest sens, Primăria a predat amplasamentul pentru începerea investiţiei.

”Este un proiect mare şi va necesita timp până când se va finaliza. Să nu aibă nimeni impresia că mâine va fi reţea de apă în cele două sate. Probabil, în 2 ani de zile se vor finaliza lucrările. Oamenii să aibă răbdare, fiindcă investiţia se va face. Este important că s-a demarat acest proiect, prin fonduri europene, iar banii sunt siguri”, a spus primarul Vasile Fodor.

Prin proiectul demarat de Compania de Apă Someş în cadrul Programul Operaţional de Infrastructură Mare principalii beneficiari din comuna Năpradea sunt locuitorii satelor Someş-Guruslău şi Traniş, unde urmează să se facă extinderile de reţea, însă şi celelalte localităţi din comună vor beneficia de un debit mai mare de apă.
Investiţiile de care beneficiează comuna Năpradea în cadrul acestui proiect sunt: reţea racord distribuţie apă potabilă – 0,05 km în Someş Guruslău, staţie de clorinare în Someş Guruslău, rezervor înmagazinare, reţea de distribuţie apă potabilă pe o lungime de 6,224 km, reţea de distribuţie apă potabilă în Traniş, pe o lungime de 6,452 km, dar şi o reţea racord distribuţie apă potabilă în Năpradea, cu o lungime de 11.658 m.
Primăria are în plan ca aducţiunea de apă să se facă şi în satul Vădurele, iar în acest sens a pregătit un alt proiect.

Lucrările în cadrul acestui proiect au fost demarate în cursul acestui an şi au ca termen de finalizare luna
iulie a anului viitor. Cu toate acestea, lucrările sunt în grafic şi ar putea fi finalizate mai repede. După ce au fost ridicaţi pereţii, în prezent se lucrează la acoperişul clădirii.

”Încercăm şi la Vădurele să rezovlăm problema, sub o altă finanţare. Noi am depus un proiect prin CNI şi pentru alimentarea cu apă a satului Vădurele, dar încă nu am primit răspunsul. Vom găsi finanţare şi pentru cetăţenii satului Vădurele”, spune primarul Vasile Fodor.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj