Connect with us

HANDBAL

Handbalistele de la HC Zalău primesc o mică vacanţă

Gruparea de sub Meseş se antrenază de mai bine de două luni, însă va mai avea de aşteptat o lună de zile până la primul meci oficial. În aceste condiţii, jucătoarele vor primi o scurtă vacanţă de 3 – 4 zile, mai ales că la final de săptămână nu vor avea de susţinut nici antrenamente comune


Mai toate echipele din Liga Naţională au demarat pregătirile pentru noul sezon la începutul lunii iulie, făcându-şi un program bine stabilit, pentru lunile de vară. Se ştia şi data la care porneşte la drum noul campionat, prima etapă fiind programată pe 27 august. De atunci însă, Liga Naţională feminină a suferit patru amânări, ca urmare a restricţiilor aflate în vigoare pe fondul pandemiei de coronavirus.

Dacă săptămâna trecută, FRH a anunţat că prima etapă se va juca în perioada 7 – 8 octombrie, zilele trecute s-a decis o altă amânare. Astfel, primele jocuri oficiale se vor disputa în perioada 14 – 15 octombrie, sub forma unui turneu. De fapt, toate cele şase jocuri care se vor disputa în acest an au loc sub forma de turnee.

În condiţiile în care campionatul începe doar peste o lună, HC Zalău a lăsat-o mai moale cu pregătirea, iar jucătoarele vor primi câteva zile libere. La finalul săptămânii trecute, gruparea de sub Meseş a participat la Slatina şi Craiova, unde a susţinut antrenamente comune, însă pentru moment a renunţat să mai facă astfel de pregătire, având în vedere că Liga Naţională încă nu va începe.

“Efectiv ne-a dat peste cap cu pregătirea. S-a vorbit de patru date pentru începerea campionatului, în 27 august, în 10 – 11 septembrie, apoi în 22 – 23 septembrie şi acum aflăm că nu începem nici măcar pe 7 octombrie.  Ne-a fost comunicat că vom începe în 14 octombire, deoarece nu au posibilitatea cei de la Federaţie să se împartă la două turnee, şi la băieţi şi la fete.Toată lumea a intensificat jocurile şi antrnamentele comune pe considerentul că va începe campionatul.Şi noi am fost la Craiova şi Slatina. Dacă tot nu începe campionatul, fetele vor primi câteva zile libere. Săptămâna aceasta oricum nu mai facem antrenamente comune cu alte echipe”, a spus Gheorghe Tadici.

Antrenorul Zalăului susţine că această pauză îndelungată fără meciuri oficiale nu face bine jucătoarelor şi consideră că disputarea doar a şase meciuri oficiale în acest an va avea efect  negativ şi asupra Naţionalei.

“Este greu să le ţi motivate la pregătire şi în formă sportivă pe jucătoare. Fără meciuri. ne antrenăm în van. Pe de altă parte are de suferit Naţionala. Cum se prezintă jucătoare după doar şase meciuri oficiale la pregătirea lotului şi la Campionatul European din decembrie”, spune Tadici.

Trebuie precizat că toate naţiunile din top 7 la feminin au început competiţiile interne, exceptând România. Deja se joacă în sistemul clasic în Ungaria, Danemarca, Rusia, Franţa, Germania şi Norvegia, în timp ce în România, primele meciuri oficialevor fi abia pe 14 octombrie. Înte timp, joacă în continuare SCM Rm. Vâlcea şi CSM Bucureşti, în grupele Ligii Campionilor.


Noul calendar întocmit de FRH:

Etapa 1:  14 octombrie

Etapa 2 – 5: 29 octombrie – 3 noiembrie

Etapa 6: 18 noiembrie


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL