Connect with us

Ştiri din Sălaj

Căminul Cultural din Buciumi poartă numele celebrei Sava Negrean Brudaşcu


În urma unei şedinţe în Consiliul Local, căminul cultural din centrul comunal va purta numele îndrăgitei artiste, originară tocmai din comuna așezată la poalele Meseșului


Sava Negrean Brudaşcu nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară.

Noi ne mândrim că este din Sălaj, dar cu siguranţă că cel mai mult se mândresc cei care formează comunitatea din Buciumi, având în vedere că artista îşi are originile în comuna administrată de Ioan Eugen Lazăr.

De altfel, autorităţile locale din Buciumi au un respect deosebit pentru renumita interpretă, dovada acestui fapt fiind o propunere inedită într-o şedinţă a Consiliului Local, venită tocmai din partea primarului comunei.

Recent, în comună au fost finalizate lucrările la proiectul “Reabilitare şi modernizare cămin cultural şi sediu Primărie”, din localitatea Buciumi.

Odată finalizate aceste lucrări, primarul Ioan Eugen Lazăr a avut iniţiativă şi a propus într-o şedinţă a Consiliului Local ca modernul cămin cultural din Buciumi  se poarte de acum încolo numele renumitei interprete Sava Negrean Brudaşcu.

“A fost aprobată atribuirea denumirii de Cămin Cultural <Sava Negrean>, în semn de mare preţuire şi recunoştinţă pentru activitatea pe care o desfăşoară, pentru promovarea comunei noastre în ţară şi străinătate. Îi purtăm doamnei Sava Negrean un mare respect şi îi dorim multă sănătate”, spune cu satisfacție primarul comunei Buciumi, Ioan Eugen Lazăr.

Cunoscuta artistă de muzică populară revine astfel în prim-plan la ea acasă, acolo la Buciumi, după ce acum câteva săptămâni tot ea a fost apreciată de comunitate și nu numai, pentru un gest de mare omenie. Astfel, Sava Negrean Brudaşcu a donat recent în favoarea comunei Buciumi un teren sub formă de donație, pentru ca autoritățile locale să poată amenaja în zonă un bazin de apă, extrem de necesar pentru deservirea cu apă a locuitorilor din satele Buciumi și Bodia!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj