Connect with us

FOTBAL

Petrolul Ploiești și Rapid, principale favorite la promovarea în Liga I

Liga a 2-a a început într-un nou format, cu 21 de echipe, care se înfruntă într-o singură manșă în sezonul regulat. Primele 6 din clasament, după desfășurarea celor 20 de etape, se califică în Play-off, unde se înfruntă în sistem tur-retur.

Primele două formații din clasamentul final al Play-off-ului promovează direct în Liga 1, iar următoarele două joacă în barajul de menținere/promovare contra echipelor de pe locurile 7, respectiv 8, din Play-out-ul primei ligi.

SiteuriPariuri.ro informează că Petrolul Ploiești și Rapid București sunt principalele favorite să câștige campionatul și să promoveze în Liga I, conform cotelor la casele de pariuri.

Farul Constanța, „U” Cluj, Concordia Chiajna și FC U Craiova sunt cotate și ele cu șanse la promovare.

Petrolul are cel mai scump lot dintre cele cinci contracandidate (4,55 milioane de euro), fiind urmată în acest top de Concordia Chiajna (4,4 milioane de euro) și de „U” Cluj (4,2 milioane de euro).

În schimb, Rapid este echipa care a pornit „ca din tun” în acest sezon. Doar giuleștenii au câștigat în cele trei etape disputate până acum, având un golaveraj de 8-2.

Petrolul a fost performera rundei a treia: 5-0, pe teren propriu, cu Ripensia.

FC U Craiova are și ea un început bun de campionat, cu două victorii și o remiză.

Dezamăgirea debutului de sezon este „U” Cluj, care a continuat seria rezultatelor surprinzător de slabe din ediția precedentă, în ciuda transferurilor cu camionul. După un 1-0 norocos pe terenul lui Aerostar Bacău, în prima etapă, clujenii au pierdut următoarele două partide. Nou-promovata Unirea Slobozia, adversara din runda următoare, este mai sus în clasament.

Campionatul este, însă, lung, chiar dacă sezonul regulat nu se joacă tur-retur. „Mi se pare cea mai interesantă ediție de Liga 2 din ultimii 30 de ani”, a declarat Marcel Pușcaș, fostul președinte al lui FC U Craiova. Cu siguranță, vom asista la multe dueluri spectaculoase, între echipele de top și nu numai.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL