Connect with us

TENIS

Cornel Florean, vicecampion naţional la tenis de câmp!

Tenismenul de la CSM Zalău a concurat la categoria de vârstă +50 de ani, fiind învins în marea finală de rivalul său, Roland Sorodoc, după un meci ce s-a întins pe durata a trei seturi. Florean este vicecampion naţional pentru al doilea an la rând


La finalul săptămânii trecute, oraşul Galaţi a fost gazda celui mai important turneu de tenis de câmp dedicat sportivilor veterani. Bineînţeles, vorbim despre Campionatul Naţional Individual, competiţie desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Tenis.

În acest an, la startul competiţiei s-a aflat un singur sălăjean, este vorba despre Cornel Florean. Legitimat la CSM Zalău, Florean a fost liderul naţional al categoriei de vârstă +50 de ani, în prezent fiind pe locul al doilea.

După ce în ultimii doi ani a fost vicecampion naţional, sportivul din judeţul Sălaj şi-a propus să câştige marele trofeu în acest an. A pornit doar cu gândul la victorie şi în primul tur a trecut lejer de Ionuţ Trandafir, sportiv pe care l-a învins în două seturi, 6 – 1, 6 -1.

Nici adversarul din sferturile de finală nu i-a pus mari probleme lui Cornel Florean, sălăjeanul reuşind să se impună tot în două seturi şi în faţa lui Virgil Străistaru, scor 7 – 5, 6 – 2.

În semifinale, tenismenul de la CSM Zalău s-a duelat cu Ovidiu Racoşanu, favoritul numărul 4 al competiţiei. Şi de această dată, Cornel Florean a fost la înălţime şi l-a “executat” pe adversarul său în două seturi, scor 6 – 4, 6 – 3.

Astfel, sălăjeanul a ajuns pentru al treilea an la rând în finala Campionatului Naţional, acolo unde îl aştepta “rivalul” său, Roland Sorodoc, cel împotriva căruia pierdea finala din 2018. Între timp, Cornel Florean îl învinsese pe Sorodoc în finalele a două turnee importante şi avea speranţe că şi de această dată, deznodământul să fie asemănător.

Începutul a fost bun, iar sălăjeanul s-a impus cu 6 – 1 în primul set, însă, l-a cedat pe al doilea cu acelaşi scor. Pentru continuarea partidei au fost mici neînţelegeri, deocarece sălăjeanul credea că se va disputa un set decisiv, dar până la urmă, organizatorii au decis disputarea unui super tiebreak, la finalul căruia, Roland Sorodoc a ieşit învingător, iar Cornel Florean a fost nevoit să se mulţumească din nou cu titlul de vicecampion naţional.Cu toate acestea, tenismenul de la CSM Zalău anunţă că nu se va lăsa până nu va câştiga şi Campionatul Naţional, acest trofeu fiind singurul care îi lipseşte din palmares.

“Din păcate, sunt doar vicecampion naţional. Am câştigat clar primul set, dar l-am pierdut pe al doilea. Normal, trebuia să jucăm încă un set normal, dar până la urmă am jucat super tie-break şi am pierdut. L-am învins pe Roland anul trecut la un turneu de gradul II la Bucureşti şi la Zalău la un turneu de gradul III. Asta este. Nu mă las până nu câştig şi Campionatul Naţional. Este singurul trofeu pe care nu-l am în palmares şi mă voi pregăti mult mai bine pentru ediţia de anul viitor”, ne-a declarat Cornel Florean.

În cursul zilei de azi, vicecampionul naţional a primit o invitaţie din partea primarului Ionel Ciunt, pentru a primi felicitări pentru performanţa reuşită.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS