Connect with us

Ştiri din Sălaj

PMP modernizează comuna Cristolţ

Ajuns la 45 de ani, TRAIAN PLEŞA s-a hotărât să candideze din partea Partidului Mişcarea Populară la Primăria Cristolţ văzând neajunsurile locuitorilor din comună. Şi este convins că o nouă echipă administrativă poate să ridice comuna.

“Cristolţul a rămas în urmă faţă de celelalte comune din zonă. Eu, alături de echipa mea de consilieri, vin cu câteva idei realizabile, idei normale pentru anul 2020, idei care vor duce la modernizarea comunei. Una din aceste idei este realizarea reţelei de canalizare. Nu se poate ca în anul 2020 să nu avem canalizare! Toate, dar absolut toate casele din comună trebuie să fie legate la reţeaua de canalizare!”.

O mare problemă pe care candidatul PMP vrea să o rezolve este cea a drumurilor din comună. El susţine că, ajungând la Primărie, va reuşi asfaltarea tuturor străzilor şi uliţelor. După care, se va ocupa de pavajul stradal – realizarea de trotuare, de borduri, de pasarele. Iar ca finalitate, TRAIAN PLEŞA se gândeşte la implementarea unui proiect de îmbunătăţire a iluminatului stradal, proiect realizat pe fonduri europene nerambursabile. După ce drumurile principale vor fi aduse într-o stare normală de utilizare, se va trece la întreţinerea şi repararea drumurilor agricole.

Consilier local în această administraţie, CRISTIAN NECHIFOR, preşedintele PMP Cristolţ, va deschide lista pentru Consiliul Local. De-a lungul timpului, el a reuşit să închege filiala din Cristolţ, aducând deopotrivă atât tineri, cât şi vârstnici cu experienţă de viaţă. Una dintre ideile echipei de 10+ cu care NECHIFOR, PLEŞA şi ceilalţi vor să obţină majoritatea în Consiliul Local Cristolţ se referă la cadastrarea terenurilor.

“Vedem multe comune unde deja s-a realizat cadastrarea teritorială. Acolo s-a putut, pentru că acolo s-a dorit. Şi noi putem face cadastrarea teritorială, trebuie doar să ne implicăm. Mă cunoaşteţi, îi cunoaşteţi pe oamenii din echipă, ştiţi cât suntem de implicaţi. Veţi vedea, vom reuşi să rezolvăm această problemă”, spune NECHIFOR.

O altă problemă stringentă este cea a tinerilor care pleacă din comună.

“Care este moştenirea noastră pe care o lăsăm tinerilor dacă nu ne implicăm pentru un viitor mai bun? Care este rostul dacă tinerii pleacă şi nu pot avea grijă de bunicii şi părinţii lor? Nicăieri nu-i ca acasă, dar trebuie şi casa să îţi ofere condiţii de dezvoltare”.

Candidatul PMP la Primăria Cristolţ vede o mare oportunitate în obţinerea şi accesarea de fonduri europene nerambursabile pentru diferite proiecte: construirea de pensiuni turistice, înfiinţarea de noi ferme agricole şi mici ateliere meşteşugăreşti. TRAIAN PLEŞA consideră că trebuie acordate facilităţi investitorilor, printre acestea numărându-se punerea la dispoziţie şi închirierea spaţiilor disponibile în comună (clădiri, utilaje, parcele de pământ etc…).
Ideile echipei PMP sunt idei normale, sunt idei realizabile, sunt idei care vor duce la modernizarea comunei. Sunt ideile cu care TRAIAN PLEŞA, CRISTIAN NECHIFOR şi colegi vor să vină la conducerea comunei Cristolţ.

Comandat: Partidul Mișcarea Populară Filiala Sălaj
Cod Unic de Identificare AEP: 21200020

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj