Connect with us

Ştiri din Sălaj

Jiboul s-a schimbat la faţă în mandatul lui Dan Ghiurco. Oraşul are acum şi bulevard


Una dintre cele mai importante investiţii realizate în micuţul oraş de pe Someş a fost reabilitarea străzilor Tudor Vladimirescu şi Odorheiului care acum formează un bulevard modern, cu două benzi pe sens, o bandă fiind folosită pentru parcări


În momentul în care a devenit primar, Dan Ghiurco şi-a dorit să schimbe la faţă oraşul Jibou şi a  reuşit. În ultimii patru ani, numărul şi valoarea lucrărilor de investiţii, pecum şi a proiectelor aflate în diferite stadii de implementare este mult mai mare comparativ cu cei 26 de ani, din 1990 până în 2016.

Toate acestea au făcut ca în ultimii patru ani, oraşul Jibou să se transforme dintr-un oraş gri, într-un oraş plin de culoare şi modern.

S-au amenajat spaţii verzi, s-a creat un superb loc de recreere pe strada Stejarilor şi au fost finalizate multe alte proiecte care au crescut confortul cetăţenilor.

Totodată, printre cele mai importante proiecte se numără reabilitarea şi modernizarea străzilor Tudor Vladimirescu şi Odorheiului.

Printr-un proiect în valoare de 5,9 milioane de lei, finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, oraşul se poate lăuda cu un bulevard.

Pe aceste străzi au fost create două benzi pe sens, o bandă fiind folosită pentru parcări. Au fost amenajate trotuare moderne, dar şi piste de biciclete, treceri de pietoni, iar priveliştea este înfrumuseţată de florile şi arbuştii de pe margine.

Utilităţile au fost introduse în subteran, iar iluminatul public este asigurat de lămpi pe LED.

Trebuie să amintim că în acest segment se încadrează şi reabilitarea şi modernizarea străzilor Ronei, Nucului şi Stejarilor, fiind asfaltate şi străzile Dumbrăveni, Crinului, Eroilor, Amurgului, drumul de acces în parcul industrial, dar şi străzile Izvorului, Salcâmilor (parţial), Albinelor şi Stadionului.

Tot în mandatul lui Dan Ghiurco au fost amenajate parcări pe străzile Libertăţii şi Liceului, dar şi drumul de acces spre Grădiniţa Prichindel.

Astfel, putem spune că oraşul Jibou este unul modern în prezent, în care eficienţa adminsitraţiei conduse de primarul Dan Ghiurco se poate observa cu ochiul liber.

 

Investiţiile continuă la Jibou şi în prezent se lucrează la una dintre cele mai importante străzi din judeţul Sălaj, cea care duce spre Grădina Botanică “Vasile Fati”, obiectivul turistic cu care se mândresc jibouanii, dar şi toţi sălăjenii.

Strada Wesselenyi va fi reabilitată, vor fi amenajate trotuare, utilităţile vor fi introduse în subteran, strada urmând să fie luminată pe ambele părţi.

Astfel, cei peste 80.000 de turişti care vizitează anual Grădina Botanică să o poată face într-un mod civilizat, pe o stradă modernă, dintr-un oraş modern.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj