Connect with us

Ştiri din Sălaj

O nouă “vedetă” de videochat din Sălaj, obligată să slujească în biserică. Procurorul de caz, actualul şef DNA – Crin Bologa!?


După ce o femeie de 54 de ani din Cehu Silvaniei a fost obligată să muncească în folosul comunității în Casa Domnului pentru că nu şi-a declarat veniturile câştigate din videochat, o altă femeie din Sălaj a primit aceeaşi pedeapsă şi tot pentru aceeaşi faptă


În zilele trecute scriam despre o femeie de 54 de ani din Cehu Silvaniei, care a fost condamnată la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității tocmai în biserică. Sălăjeanca avusese probleme cu instanţa, deoarece nu și-a declarat veniturile provenite din activitatea de… videochat. Informaţia a făcut senzaţie în întreaga ţară, datorită subiectului – femeie la vârstă respectabilă pe videochat – , cât şi pentru pedeapsa primită, adică muncă în folosul comunităţii la o… biserică.

Soarta face ca Sălajul să revină din nou în prim-plan printr-un alt caz asemănător, chiar unul izbitor. E vorba de o altă femeie la o vârstă respectabilă, din acelaţi oraş, care a activat în mediul on-line, care a uitat însă să îşi plătească dările la stat pentru veniturile câştigate prin videochat.

În perioada 2013 – 2018, numita H.C.S. din oraşul Cehu Silvaniei a realizat venituri din activităţi de VIDEOCHAT în cuantum total de 13.539,77 euro (62.528, 38 lei) pe care nu le-a declarat organelor fiscale. Consecinţa nedeclarării acestor venituri a constat în sustragerea de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul de stat în sumă de 22.496 lei.

Ajunsă în boxa acuzaţilor pentru infracţiunea de evaziune fiscală în formă continuată, femeia de moravuri ușoare a fost condamnată la un an şi şase luni închisoare şi 60 de zile.

Interesant de spus că procurorul care a reprezentat Ministerul Public în instanţă a fost nimeni altul decât actualul şef DNA, Crin Bologa, cel care atunci conducea parchetul Tribunalului Sălaj!?

 

Inculpata: “Recunosc în totalitate comiterea infracţiunii. Aş dori să prestez această muncă la biserică”

Sălăjeanca a plătit o parte din prejudiciu în timpul urmăririi penale şi chiar a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu Parchetul. Astfel, la data de 30 octombrie 2019 cu ocazia audierii, inculpata a recunoscut comiterea infracţiunii de evaziune fiscală şi şi-a recunoscut fapta. Şi-a dat acordul de a presta muncă neremunerată în folosul societăţii.

”Doresc să dau declaraţie şi arăt faptul că recunosc în totalitate comiterea infracţiunii reţinute în sarcina mea şi accept încadrarea juridică. În perioada 2013 – 2018, la locuinţa mea din Cehu Silvaniei am desfăşurat activităţi de videochat, având un cont pe un site de profil.  Aş dori să prestez această muncă la biserica catolică Cehu Silvaniei sau biserica reformată Cehu Silvaniei”, a spus inculpata H.C.S.

Ca urmare, s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pe parcursul acestui termen, inculpata a fost obligată să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii. Activitatea, pe o perioadă de 60 de zile se va desfăşura la Biserica Catolică Cehu Silvaniei sau Biserica Reformată Cehu Silvaniei.

 

Sursa foto: arhivă

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Ştiri din Sălaj