Connect with us

HANDBAL

Tadici trage semnalul de alarmă: “Dacă nu începem campionatul se duce totul la vale”

Managerul de la HC Zalău spune că această incertitudine afectează din plin echipele. Chiar dacă grupările din Liga Naţională se pregătesc de două luni, toată pregătirea nu va mai avea niciun sens, iar nici jucătoarele nu vor mai avea nicio motivaţie, dacă nu vor începe competiţiile în perioada următoare


În timp ce Cupa României, ediţia 2019 – 2020 se reia în această săptămână, deocamdată data de începere a Ligii Naţionale, cât şi modalitatea de disputare a campionatului sunt neclare.

S-a vorbit despre disputarea competiţiei sub formă de turnee de sală, însă această variantă nu a fost angreeată de multe echipe, astfel că Federaţia încă nu dat niciun verdict.

Se aşteaptă o decizie finală din partea EHF, care pe data de 3 septembrie va decide modalitatea de desfăşurare a competiţiilor europene, iar în funcţie de decizia luată de forul european şi FRH va stabili cum şi când va începe campionatul.

Pauza fără handbal se întinde deja pe durata a şase luni, iar  echipele sunt nerăbdătoare să revină în circuitul oficial. Majoritatea grupărilor se pregătesc de la începutul lunii iulie, iar handbalistele sunt nerăbdătoare să dispute jocuri oficiale. Deocamdată nu s-au prea putut bucura nici de partide amicale, care în România au fost interzise în această perioadă din cauza restricţiilor impuse de autorităţi, pe fondul pandemiei de coronavirus.

Data de 3 septembrie ar putea limpezi situaţia. În cazul în care incertitudinea se mai prelungeşte, Gheorghe Tadici este de părere că toată pregătirea se pierde şi jucătoarele nu mai pot fi motivate să se antreneze dacă nu încep jocurile oficiale.

Dacă s-ar fi respectat programul Ligii Naţionale stabilit în  iunie, deja din campionat s-ar fi scurs două etape. Pe 27 august, HC Zalău urma să joace acasă cu Minaur Baia Mare, iar pe 30 august, pentru echipa zălăuană urma o deplasare la Gloria Bistriţa.

“Aşteptăm să vedem ce decid cei de la EHF şi în funcţie de asta va stabili şi Federaţia ce se întâmplă cu Liga Naţională. În alte ţări campionatele încep în această săptămână, dar probabil se va putea juca şi la noi, după data de 15 septembrie. Noi ne pregătim în continuare, dar aşteptăm să înceapă meciurile oficiale.De mai bine de două luni ne tot antrenăm. Sunt şi jucătoarele nerăbdătoare să înceapă competiţia. Dacă nu se dă drumul  la campionat, se duce totul la vale. Nici ele nu mai au motivaţia să se pregătească”.

Gheorghe Tadici

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL