Connect with us

MINIFOTBAL

Cinci sălăjeni, la o puternică competiţie de teqball, alături de jucători de talie mondială!

La Târgu Mureş a avut loc Cupa Joma la teqball, unde au participat cei mai buni jucători de teqball din România, medaliaţi la Campionatele Mondiale. La competiţie au luat startul în premieră şi cinci sălăjeni, Flavius Seiche, Dorin Teglaş, Rareş Pintea, Adrian Pop şi Vlad Ortelecan


În perioada de pandemie, în care minifotbalul a fost închis din cauza restricţiilor, teqball-ul a fost la mare căutare şi în Sălaj. ACS Onix a făcut posibil ca acest sport să fie practicat şi la Baza Sportivă Onix, unde s-au desfăşurat două competiţii, Cupa Onix şi Cupa Sportul Sălăjean.

În această lună a început şi campionatul judeţean, din care s-au desfăşurat două etape, iar în weekend-ul care urmează se va disputa etapa a III-a. La nivel naţional, acest sport atractiv a devenit tot mai practicat şi cererea de participare la competiţii a crescut.

Astfel, în weekend-ul trecut, la Complexul Mureşul din Tg. Mureş a avut loc prima ediţie a Cupei Joma la teqball, unde au fost prezenţi şi cinci sălăjeni. Competiţia s-a organizat la mai multe categorii, iar Sălajul a avut reprezentanţi la toate categoriile. La simplu a jucat Flaviu Seiche, la dublu, Flaviu Seiche a făcut pereche cu Dorin Teglaş, iar la dublu mixt a luat startul echipa 94 Generation, formată din Rareş Pintea, Adrian Pop şi Vlad Ortelecan.

Fiind prima participare a unor sălăjeni la o competiţie naţională, a contat mai mult prezenţa decât rezultatele şi faptul că au avut ocazia să joace la un turneu unde au participat şi cei mai buni jucători de teqball din România. A fost prezent Szecsi Barna, numărul 3 mondial, un nume cunoscut şi în minifotbal, pe vremea când juca la campioana Macrogroup.

La Cupa Joma au mai concurat Gyorgydeak Apor, numărul 8 mondial, Lazăr Zsolt, numărul 23 mondial, perechea la dublu formată din Ilyes Szabolcs – Lazar Zsolt, considerată numărul 3 mondial şi echipa de dublu mixt, formată din Lazar Zsolt – Mitri Rita – numărul 4 mondial.

Turneul de la Târgu-Mureş a fost un prim pas în organizarea din această toamnă a seriei naţionale – National Challenger Series – criteriu de calificare la competiţiile mondiale.

Organizatorii au pus la bătaie premii consistente,  vouchere pentru achiziţionarea de echipament sportiv, în valoare de 2.600 de dolari, fiind premiate  în bani echipele de pe podium. La prima ediţie a Cupei Joma au fost prezenţi  30 de jucători din Odorheiu Secuiesc, Cristuru Secuiesc, Târgu-Mureş, Cluj-Napoca, Oradea, Jibou şi Zalău, care s-au întrecut în probele de simplu, dublu şi dublu-mixt.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in MINIFOTBAL