Connect with us

DIVIZIA A1

Adrian Feher, managerul secţiei de volei de la SCM Zalău pune punctul pe “i”: ”Protocolul de colaborare cu Dejul s-a făcut pentru ca Zalăul să aibă echipă în Divizia A1. Noi am încercat să reparăm ce alţii au stricat şi furat”

După ce în mediul on-line, o televiziune locală a aruncat afirmaţii eronate, cum că SCM Zalău activează în Divizia A1 datorită celor de la CNE Lapi Dej şi că banii publici ai Zalăului merg şi la formaţia din Dej, managerul secţiei de volei a limpezit toate aceste informaţii de prost gust lansate de familia Coţa prin propria televiziune. Adrian Feher spune că protocolul s-a făcut pentru ca Zalăul să poată avea din nou echipă în Divizia A1, însă acest lucru nu presupune nicio finanţare direcţionată de Municipalitatea din Zalău spre echipa din Dej, ci doar un set de echipament sportiv şi 10 mingi


Familia Coţa e acuzată că şi-a bătut joc de voleiul zălăuan, iar CS Volei Municipal a ajuns o echipă plină de datorii! Toate acestea au ieşit la iveală în acest an, când Vasile şi Daniela Coţa s-au trezit încătuşaţi, arestaţi preventiv, apoi la domiciliu şi, în momentul de faţă, cei doi se află sub control judiciar.

Asupra celor doi soţi s-a început urmărirea penală pentru infracţiunea de obţinere ilegală de fonduri, prevăzută de articolul 306 din Codul Penal, dar şi pentru infracţiunea de delapidare prevăzută de articolul 295 din acelaşi Cod Penal. Conducerea de la CSVM mai e acuzată şi de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, acestea fiind prevăzute la articolele 320, 323 şi 322 din Codul Penal.

Între timp, Volei Municipal Zalău nu mai activează în Divizia A1, eşalon în care Zalăul va fi reprezentat de Sport Club Municipal. Conducerea de la noua echipă s-a luptat pentru ca fanii zălăuani să poată vedea din nou meciuri de Divizia A1 încă din această toamnă. Pentru aceasta, a fost nevoie de un protocol de colaborare cu o altă formaţie ce activa în competiţiile organizate de FRV.

Astfel, s-a încheiat un protocol de colaborare cu CNE Lapi Dej, în baza acestuia SCM Zalău a fost invitată în prima ligă, unde va juca din primul sezon. Între timp, Sălăjeanul TV – televiziunea deţinută de familia Coţa – a lansat informaţii eronate, cum că banii publici ai zălăuanilor ajung şi la echipa din Dej şi că Primăria Zalău finanţează acea grupare!

“Am văzut că unii ne atacă. Din păcate, cei care ne atacă sunt tocmai cei care sunt acuzaţi de delapidare, de furt, de uz de fals. Sunt persoane care au 5 – 6 capete de acuzare şi care ne atacă prin televiziunea pe care o deţin. Îmi pare nespus de rău, pentru că noi încercăm să oferim zălăuanilor în continuare volei de calitate”, ne-a declarat Adrian Feher.

Toate atacurile lansate de Sălăjeanul TV au fost “parate” de Adrian Feher – managerul secţiei de volei, care a făcut precizări clare în ce priveşte înţelegerea cu CNE Lapi Dej.

”Clubul nostru a făcut un protocol de colaborare cu CNS LAPI Dej, ca să putem juca în Divizia A1, dar Zalăul nu finanţează echipa din Dej. Nimeni de la Dej nu a luat nici măcar un euro. Pe contractele jucătorilor de la Zalău, nu scrie LAPI Dej, ci SCM Zalău. Nu avem niciun jucător de la Dej, toţi au contracte cu noi. Primăria finanţează SCM Zalău, clubul administrează banii şi niciun leu nu ajunge la Dej, ca să fie clar pentru toată lumea. Noi ne-am folosit doar de poziţia celor de la Dej şi am făcut un protocol prin care am primit locul în Divizia A1. Fără acest protocol, Zalăul nu putea avea echipă în Divizia A1 din această vară. Noi nu ne-am dorit acest lucru, după ce alţii au furat banii şi au adus în această situaţie Volei Municipal Zalău. Nu era normal să lăsăm oraşul fără o echipă în Divizia A1, dacă cineva ne-a <uşurat> de 700.000 de euro”, a precizat Adrian Feher.

Protocolul de colaborare între SCM Zalău şi CNE Lapi Dej e valabil pe un an de zile, iar singurul beneficiu al celor de la Dej este faptul că vor primi un set de echipament şi 10 mingi din partea clubului zălăuan.

”Protocolul nu are nicio latură financiară. Am făcut această înţelegere pentru a putea avea loc în Divizia A1. Asta ne interesa, să oferim zălăuanilor volei de calitate. Este motivul protocolului. Ca parte financiară, e vorba de 10 mingi şi un rând de echipament, pe care noi îl vom oferi Centrului Naţional de Excelenţă”, ne-a informat Adrian Feher.

Mai multe detalii, în ziarul Sportul Sălăjean din 26 august.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in DIVIZIA A1