Connect with us

DIVIZIA A1

Campionatul Diviziei A1 de volei masculin se desfăşoară într-un nou format!


După disputarea celor 22 de etape din sezonul regulat, vor avea loc trei turnee, între echipele de pe locurile 1 – 4, 5 – 8 şi 9 – 12, unde formaţiile se vor califica cu punctele acumulate după prima fază şi vor jucat tur-retur, câte şase jocuri


Chiar dacă sunt 12 echipe în Divizia A1, cu două mai mult decât anul trecut, în campionatul 2020 – 2021 nu vor fi meciuri mai multe. Asta după ce Federaţia Română de Volei a decis să schimbe sistemul competiţional. În primă fază se va juca sezonul regulat, tur-retur, în care fiecare echipă va disputa 22 meciuri.

Apoi, faza a II-a a Diviziei A1 a fost împărţită în trei. Primele patru clasate vor juca în turneul pentru locurile 1 – 4, apoi cele clasate pe locurile 5 – 8 se vor duela într-un alt turneu, iar formaţiile clasate pe locurile 9 – 12 vor juca pentru evitarea retrogradării.

În această fază a campionatului se va juca tur-retur, iar echipele vor mai disputa alte şase jocuri, astfel că la finalul campionatului, numărul total de jocuri va fi 28, exact câte au fost şi în sezonul trecut, pentru formaţiile ce s-au calificat în play-off.

Divizia A1 va începe pe 17 octombrie, iar la start vor fi până la urmă 12 echipe, după ce s-a înscris şi CSU Braşov.

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1