Connect with us

HANDBAL

Evitarea retrogradării şi a barajului, obiectivul lui HC Zalău în noul campionat


Având şi un lot alcătuit în majoritate din jucătoare tinere, gruparea condusă de Gheorghe Tadici și-a stabilit pentru noul sezon un obiectiv modest, cam la fel cum s-a întâmplat şi în ultimii ani


Deocamdată nu se ştie cu exactitate data la care va începe noul campionat. Cert este, însă că Liga Naţională va avea în componenţă 16 echipe, trei grupări urmând să promoveze la finalul turneului ce este programat la început de septembrie.

Va fi o bătălie aspră la primele locuri, dar şi la evitarea retrogradării, în condiţiile în care ultimele patru clasate vor lua drumul ligii secunde.

Ocupantele locurilor 11 şi 12 nu vor fi scutite de mici emoţii. Aceasta, deoarece vor avea de disputat un baraj de menţinere/promovare în Liga Naţională cu echipele ce se vor clasa pe locurile 3 şi 4 la turneul final al Diviziei A.

În ce priveşte abordarea campionatului 2020 – 2021, HC Zalău şi-a făcut în mare planurile şi se va lupta să evite locurile retrogradabile, dar şi cele care duc la baraj.

“Avem în proiectul de finanţare ca şi obiectiv, clasarea pe locurile 8 – 12, ceea ce am avut şi anul trecut”, a precizat Tadici.

În campionatul trecut ce a fost îngheţat pe fondul pandemiei de coronavirus, HC Zalău a fost pe locul 8.


“Nu cred că vom mai face transferuri, fiindcă nu are niciun rost în incertitudinea totală care este acum. Este foarte greu să mai poţi aduce acum o jucătoare care să aducă un plus. Fetele pe care le avem s-au pregătit bine şi m-au convins în jocurile test pe care le-am făcut că putem să ne descurcăm şi fără să mai facem alte  transferuri. Sunt mulţumit de lot, de modul cum s-au pregătit şi de evoluţia pe care au avut-o jucătoarele până acum în testările amicale”.

Gheorghe Tadici


Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 26 august. 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL