Connect with us

FOTBAL

SCM Zalău îşi “răzbună” conjudeţenii de la Sportul Şimleu


Elevii lui Marius Paşca a învins în această după-amiază fără nicio emoţie adversara campioanei Sălajului din jocul de baraj pentru Liga a III-a, chiar în fieful maramureşenilor


Vineri după-amiază, de la ora 18.30, SCM Zalău a susţinut un nou joc de verificare. După ce marţi au disputat primul amical al verii pe pe teren propriu (1 -1 cu Gloria Bistriţa), Sebastian Culda şi compania au jucat azi în compania formaţiei Progresul Şomcuta Mare. Altfel spus, echipa care a învins Sportul Şimleu în meciul de baraj pentru Liga a III-a.

Deşi întâlnirea a avut loc la Şomcuta Mare, elevii lui Marius Paşca au fost cei care dominat jocul, de la un capăt la altul.

Nu mai în primele 10 minute, sălăjenii au avut de trei ocazii de gol, prin Arnold Neures, Sebastian Culda şi Mihai Petra. În minutul 13 a venit şi gol, reuşit de Sebastian Culda printr-un şut de la marginea careului.

La pauză, sălăjenii au schimbat liniile, astfel că pe “dreptunghiul verde” am regăsit jucători tineri precum Iustin Ardelean, Alexandru Jula, Florin Pop sau Dănuţ Cozma.

Cu toate acestea, SCM Zalău a rămas vioara întâi, având mult mai multe oportunităţi de a marca. Tehnicianul Zalăului spune că echipa sa a avut în repriza secundă vreo 7 – 8 ocazii bune, prin  Alexandru Jula (2 ocazii), Mihai Petra (2), Florin Istrate (2 lovituri în bară), Sebastian Culd (1) şi Mihai Forna (1)!

Până la urmă, cel care a reuşit să trimită balonul în plasă a fost doar Mihai Onicaş (un lob frumos de la vreo 10-12 m de poartă), cel care astfel a “spart gheaţa” în tricoul formaţiei de la poalele Meseşului.

Chiar dacă în unsprezecele de start s-au regăsit doar trei jucători din sezonul trecut (Andrei Pop, Răzvan Dulap şi Sebi Culda) şi lipseşte omogenitatea, SCM Zalău manevrează mingea cu stil. E clar că în această campanie de achiziţii s-au făcut transferuri bune şi echipa are potenţial, pe care sperăm să îl vedem şi în campionat.

Până atunci, însă, continuă seria amicalelor, iar primul adversar ar putea fi tocmai… nou-promovata Sportul Şimleu. Pe listă se mai află şi Şoimii Lipova sau Minerul Baia Mare.

De precizat faptul că în meciul de la Şomcuta Mare, Bogdan Miron, Cristian Jalbă, Raul Stanciu și Sebastian Duma au fost  menajaţi, deoarece – în ultimele zile – toţi au acuzat accidentări uşoare, iar staff-ul tehnic nu a dorit să rişte unele complicaţii.

 

“Mă bucur că reuşim să aducem balonul în faţa porţii, avem nu avem încă forţa de înscrie. Şi la Şomcuta Mare, am avum o sumedenie de ocazii şi am înscris doar două goluri. Voiam altă atitudine a băieţilor, dar e bine, suntem pe drumul cel bun”, ne-a declarat Marius Paşca.

 

Mai multe pe acest subiect, în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 26 august.

 


Progresul Şomcuta Mare – SCM Zalău 0 – 2 (0 – 1)

Au marcat: Sebastian Culda (’13) şi Mihai Onicaş (’60)

SCM Zalău: Andrei Pop – Alin Mutu, Răzvan Dulap (’46 Florin Pop), Kiss Lorand, Mihai Cohan (’46 Iustin Ardelean) – Sebastian Culda, Mihai Onicaş, Denis Cubaş (’46 Dănuţ Cozma), Mihai Forna (’46 Florin Istrate) – Mihai Petra şi Arnold Neures (’46 Alexandru Jula). Antrenori: Marius Paşca (principal) şi Alexandru Pop (secund)


 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL