Connect with us

DIVIZIA A1

Încă o lovitură: SCM Zalău transferă un multiplu campion din Ucraina!


Ultima achiziţie de marcă în tabăra zălăuanilor este falsul Andriy Levchenko, un internaţional din Ucraina, care a devenit campion de patru ori în ţara natală. Voleibalistul a mai cucerit medalii de argint şi bronz în Letonia, Belarus, Franţa şi Finlanda, iar ultima dată a jucat chiar şi în Dubai, la Al Nasr


Dacă tot a mizat şi pe piaţa internaţională de transferuri, SCM Zalău a căutat doar jucători cu nume şi cu performanţe notabile în campionate puternice.

Nu mai puţin de şase jucători din străinătate a adus Zalăul în această vară, toţi având realizări importante la echipele la care au evoluat.

Brazilienii Leo Dal Bosco şi Nicolas Bernard dos Santos, sârbii Nikola Pekovic şi Ivan Kostic, cubanezul Yohan Leon şi ucraineanul Andriy Levchenko sunt stranierii de la SCM Zalău, acesta din urmă având şi cel mai important CV.

În vârstă de 35 de ani, noul voleibalist de la SCM Zalău este multiplu campion în ţara sa natală, reuşind să câştige de patru ori titlu cu VC Lokomotyv Kharkiv, în 2005, 2007, 2010 şi 2011.

Voleibalistul a făcut performanţă în toate ţările în care a jucat. Astfel, în Letonia a fost vicecampion în anul 2009, iar în puternicul campionat din Franţa s-a clasat pe podium cu Arago de Sete, în anul 2012.

În perioada 2012 – 2014, Andriy Levchenko a jucat în Belarus, la Shakhtyor Soligorsk cu care a obţinut două medalii de argint, iar această performanţă a mai bifat-o şi în 2016, în Finlanda, în tricoul celor de VaLePa Sastamala, o formaţie cu care şi Volei Municipal s-a duelat în cupele europene.

Valorosul fals a mai trecut prin campionatul din Kazakstan  la TNK Kazchrome, iar în ultimul sezon a avut o aventură tocmai în Dubai, la Al Nasr.

“Este un jucător de valoare, care a confirmat în campionate puternice şi nu degeaba a cucerit medalii în Ucraina, Franţa, Belarus şi Finlanda. Cu experienţa sa ne va ajuta să ne îndeplinim obiectivele”, a spus Adrian Feher, managerul secţiei de volei.

Andriy Levchenko nu a fost prezent la reunirea echipei de luni, dar este aşteptat la Zalău în zilele următoare când vor veni şi ceilalţi străini.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1