Connect with us

HANDBAL

Liga Naţională rămâne în stand-by


Cum încă echipele nu îşi pot face pregătirea normală în ce priveşte jocurile de pregătire, Liga Naţională rămâne în stand-by. Se zvoneşte ca primele runde să se desfăşoare sub forma unor turnee, însă acest lucru nu va fi posibil mai devreme de mijlocul lunii septembrie


Startul noului sezon în handbalul feminin era prevăzut pentru 27 august, când a fost programată prima rundă, însă nu va putea începe la această dată, mai ales că încă nu au putut avea loc nici jocurile din cadrul turneului de promovare, din cauza restricţiilor.

Conducerea de la FRH lucrează la mai multe variante, astfel că şefii handbalului românesc au fost într-o şedinţă de lucru la Ministerul Tineretului şi Sportului pentru a pune la punct mai multe aspecte în ce priveşte startul sezonului.

După această întâlnire a avut loc o videconferinţă cu reprezentanţii echipelor, dar cum încă echipele nu îşi pot face pregătirea normală în ce priveşte jocurile de pregătire, Liga Naţională rămâne în stand-by.

Totuşi, noul sezon ar putea începe pe 1 septembrie, cu meciurile din cadrul turneului de promovare, care ar urma să aibă loc la Cheile Grădiştei, după care, în perioada 3 – 6 septembrie ar urma să se dispute turneul final al Cupei, ediţia 2019 – 2020, la Bucureşti.

Dacă despre Liga Naţională masculină s-a discutat să înceapă imediat după turneul Cupei, cu trei etape de campionat, care ar urma să se desfăşoare sub forma unui turneu de sală, la feminin există mai multă incertitudine, din cauza faptului că SCM Rm. Vâlcea şi CSM Bucureşti ar urma să debuteze în 12 – 13 septembrie, în Liga Campionilor.

Cer este că mai devreme de al doilea weekend din septembrie, Liga Naţională feminină nu poate să înceapă. Deocamdată, pentru toate echipele izolarea de 14 zile înaintea unui prim joc devine obligatorie, conform Ordinului de Ministru. Echipele trebuie să efectueze un prim test pentru Covid-19  la intrarea în cantonament, iar al doilea cu 2 zile înainte de joc.

HC Zalău urmează să joace în prima etapă cu Minaur Baia Mare, în a doua rundă cu Gloria Bistriţa, iar în etapa a III-a cu Dunărea Brăila. Cel mai probabil, primele runde se vor desfăşura sub forma unui turneu, FRH urmând să stabilească exact după ce în Monitorul Oficial va apărea un ordin de ministru care să stipuleze condiţiile necesare care trebuie  îndeplinite pentru reluarea competiţiilor oficiale.

“Aşteptăm să vedem Ordinul Ministrului, iar apoi să ştim cum ne organizăm. Este greu în această incertitudine. Alţii pot să joace în străinătate jocuri amicale, dar la noi politica este de a sta şi a aştepta. Am vorbit prin Ungaria, unde campionatul începe pe 5 septembrie. Situaţia este incertă la noi, dar la ei este foarte certă. La ei sunt nişte legi normale, făcute de nişte oameni normali, pe care îi interesează performanţa”, spune Gheorghe Tadici – managerul clubului HC Zalău.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL