Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cum vede Mariana Dănilă-Mureşan comuna Băbeni – ca în urmă cu 30 de ani


Social-democrata susţine că în ultimi patru ani nu au existat proiecte serioase în Consiliul Local, iar oamenii din sat nu se pot folosi nici măcar de utilajele comunei pentru că “nu este motorină”. Ba mai mult, lucrările la drumuri, care au fost efectuate , au fost oprite din ordinul dirigintelui de şantier, iar administraţia locală tot promite de ani şi ani aducţiunea de apă


Candidatul PSD la funcţia de primar al comunei Băbeni, Mariana Dănilă-Mureşan a fost în fiecare casă din comună şi a reuşit să strângă sute de semnături de susţinere de la locuitorii comunei. De la aceştia a aflat şi nevoile lor. Candidatul PSD susţine că şi în 2016 oamenii şi-au pus speranţa în ea, pentru că au realizat că o schimbare se face cu un om nou, însă aceasta a furat la diferenţă de un vot. Candidatul PSD de la Băbeni susţine că în 2016 a fost furată, asta deoarece secţia de vot din Ciocmani s-a închis la Prefectură, din cauză că nu au bătut datele înscrise pe procesele verbale cu cele ale buletinelor de vot. Are un mare regret că din anul 2016 nu a prea putut ajuta comunitatea, fiind în minoritate în Consiliul Local Băbeni, dar este convinsă că de această dată va putea să dezvolte comuna.

”Oamenii şi-au pus speranţa în mine pentru a dezvolta comuna cu tot ceea ce e necesar, în special utilităţi de bază: apă, canal, gaz şi drumuri. Îmi doresc să dezvolt comuna măcar la nivelul celor din jurul nostru. După ce am pierdut în 2016 am avut un mare regret, ştiind că nu îi pot ajuta pe oameni, dar acum am mare speranţă că voi putea fi alături de ei şi să facem treabă pentru dezvoltarea comunei Băbeni şi a tuturor satelor – Ciocmani, Cliţ, Poieniţa şi Piroşa ”, susţine Mariana Dănilă-Mureşan.

Lucrările prin PNDL, oprite în comună

Candidatul PSD, Mariana Dănilă-Mureşan susţine că lucrările finanţate prin Programul naţional de Dezvoltare Locală au fost oprite. Este vorba de asfaltarea drumurilor principale din comuna Băbeni. Diriginetele de şantier a fost cel care nu a vrut să semneze recepţia lucrărilor pentru că nu s-a respectat proiectul. Mariana Dănilă-Mureşan susţine că primarul ştie de nerespectarea proiectului, dar a continuat să le spună celor care execută lucrarea să continue. Asta s-a întâmplat până când dirigintele de şantier a decis oprirea lucrărilor.

“Lucrările prin PNDL au fost oprite de către dirigintele de şantier care nu a vrut să semneze recepţia lucrărilor”, susţine candidatul PSD care este şi consilier local în Băbeni.

Lucrări de proastă calitate

Drumul comunal care leagă satul Ciocmani de Poieniţă a fost reabilitat, însă lucrările sunt de proastă calitate. Aşa se face că la prima ploaie asfaltul s-a şi spălat. Aici mai trebuie să amintim că balastrul folosit pentru unele drumuri a fost dus de la balastiera din Surduc, deşi în Băbeni sunt două astfel de cariere.

“Nu înţeleg de ce nu se doreşte sprijinirea mediului privat din comuna Băbeni. De exemplu, balastrul folosit la drumuri este dus de la balastiera lui Măgureanu din Surduc, deşi noi avem două balastiere în comună. De astfel, din câte am înţeles acest domn are şi flotant pe comuna Băbeni”, susţine Mariana Dănilă Mureşan.

Comuna arată ca în urmă cu 30 de ani

Candidatul PSD la funcţia de primar în Băbeni susţine că comuna arată ca în urmă cu 30 de ani. Acesta susţine că nu s-a putut face nimic pentru că nu a avut majoritate în Consiliul Local. Mai mult, aceasta a identificat nevoile locuitorilor din comună, pe care le ştia, pentru că în mare parte au rămas aceleaşi din 2016, de când nu s-a mai făcut aproape nimic. Candidatul PSD susţine că atunci când a ridicat problema aducţiunii cu apă în comună, consilierii locali ai primarului i-au spus că aşa cum s-a spălat până acum în lighean şi nu a avut apă, mai poate şi de acum înainte.

Viceprimarul promite de doi ani că rezolvă problema sătenilor din Piroşa 

Traian Dosa, viceprimarul din comuna Băbeni este acuzat că de doi ani tot promite că le dă bani din bugetul Primăriei sătenilor din Piroşa pentru a-şi reface gardurile distruse de lucrările efectuate la drum, dar nici până astăzi nu a făcut aşa ceva.

“Când s-a reparat drumul în Piroşa s-au stricat gardurile sătenilor. Viceprimarul le-a spus că le dă bani din Primărie, dar au trecut doi ani de atunci, de când tot promite”, susţine Mariana Dănilă-Mureşan.

Anomalii în comună

O mare anomalie în comuna Băbeni ne-o prezintă candidatul PSD, Mariana Dănilă-Mureşan. Aceasta susţine că ori de câte ori sătenii au solicitat utilajul Primăriei pentru lucrări, răspunsul a fost sec: “nu avem motorină”. Mai mult, în satul Piroşa, sătenii s-au înţeles între ei să îşi facă de capul lor aducţiunea de apă. Aceştia au cerut la fel un utilaj de la Primăria Băbeni pentru a putea lucra pe domeniul public, unde să sape şanţurile.

Nici de această dată nu au primit un răspuns pozitiv, cu aceeaşi scuză, că nu este motorină, astfel că cei din Piroşa au pus mână de la mână şi au închiriat un buldoexcavator cu 15.000 de lei.

Nu se lucrează pentru că e pandemie

O altă anomalie constatată de Mariana Dănilă-Mureşan e faptul că nu prea se lucrează în comună pentru că e pandemie. Astfel, ori de câte ori oamenii solicită primarului să scoată asistaţii sociali la muncă, să cureţe şanţuri sau orice altceva, acesta se scuză şi spune că nu se poate pentru că e pandemie.

Dar să primească banii cuveniţi sau salariul, nu e pandemie, întreabă retoric candidatul PSD.

Consiliul Local Băbeni nu are ce vota

Consilierii PSD Băbeni, în frunte cu Mariana Dănilă-Mureşan sunt în minoritate şi susţin că nu au ce proiecte să voteze deoarece nu au fost deloc proiecte importante pe ordinea de zi a şedinţelor.

Mariana Dănilă-Mureşan susţine că în calitate de consilier local ales pe listele PSD a avut de votat în ultimi patru ani de mandat doar proiecte de hotărâre privind rectificarea bugetară, naveta în sat, bugetul sau darea de păşuni în arendă. Totuşi, ca şi consilier local din partea PSD a reuşit să rezolve de un microbuz şcolar, primit ca donaţie din partea Primăriei Hida.

Aceeaşi placă de 20 de ani

Mariana Dănilă-Mureşan susţine că actualul primar foloseşte în faţa alegătorilor aceeaşi placă de aproape 20 de ani, şi anume, tot merge prin satele comunei şi le spune oamenilor că există un proiect pentru apă şi canalizare.

“Domnul primar s-a apucat şi acum să meargă prin comună şi să le spună la oameni că există proiect pentru apă şi canalizare. Exact aşa a făcut şi în 2016, iar de atunci şi până acum doar la stadiul de discuţie sau promisiuni a rămas”, susţine Mariana Dănilă-Mureşan.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj