Connect with us

Ştiri din Sălaj

Senatorul Gheorghe Pop: “Ionel Ciunt e singurul dintre candidaţi care poate şi ştie să administreze eficient Zalăul”

În 2016, când Partidul Social Democrat l-a lansat pentru prima dată în lupta electorală pentru Primăria Municipiului Zalău pe Ionel Ciunt, cel care a susţinut îndeaproape echipa PSD a fost senatorul Gheorghe Pop. Social-democratul deţinea atunci şi funcţia de Preşedinte al PSD Zalău, motiv pentru care a fost desemnat şi coordonator de campanie la nivel municipal, iar responsabilitatea sa era cu atât mai mare cu cât şi-a asumat câştigarea alegerilor prin obţinerea funcţiei de primar de către Ciunt şi un număr cât mai mare de consilieri locali.  Cum alegerile locale au fost câştigate de Ionel Ciunt la diferenţă mare de voturi, semn că zălăuanii şi-au pus încrederea în actualul primar, am considerat oportun să aflăm, după patru ani de mandat a echipei PSD în fruntea administraţiei locale, opinia parlamentarului PSD cu privire la activitatea candidatului de acum Ionel Ciunt şi a echipei sale.

“Zalăul s-a schimbat foarte mult în bine în ultimii patru ani. Este ceea ce spun oamenii care locuiesc aici sau cei care vin cu diverse treburi prin Zalău. Este important ca un  municipiu reşedinţă de judeţ să fie în permanentă dezvoltare şi să ofere oamenilor tot ceea ce au nevoie pentru o viaţă civilizată. Lui Ionel Ciunt nu i-a fost uşor să depună toate eforturile pentru a investi peste 100 de milioane de euro numai din fonduri europene în proiectele de dezvoltare. Dacă mai adăugăm şi investiţiile anuale realizate din bugetul propriu sau fondurile guvernamentale, veţi constata că actuala echipă de la Primăria Zalău chiar s-a străduit să transforme în bine, prin investiţii, cel mai important oraş din judeţ. De asemenea, a reuşit să atragă investitori prin deblocarea unor proiecte ”uitate” (mai mult sau mai puţin voit) prin sertarele Primăriei Zalău: construcţia şi deschiderea marelui magazin de bricolaj, a centrului comercial, a multor societăţi care au avut în Primărie un partener, nu un duşman. Comunitatea locală are de caştigat prin locuri de muncă şi diversitate în ofertele comerciale, iar orice  administraţie sănătoasă la minte sprijină astfel de iniţiative”.

Pop îl descrie pe candidatul Ionel Ciunt ca fiind un om puternic şi rezistent, un primar de care comunitatea are nevoie pentru a închide cu succes toate şantierele, moment la care infrastructura rutieră va fi complet modernizată, aspectul oraşului va fi complet schimbat şi locuitorii vor beneficia de confortul pe care îl aşteaptă de atâţia ani. ”Ionel este o fire puternică şi rezistentă la atacuri. Nu se dă bătut şi va lupta pentru tot ceea ce a început să construiască. Tocmai din aceste motive este ţinta atacurilor murdare. Ştie ce face şi face ceea ce este bine pentru Zalău! În 2016, ca şi acum, am avut încredere deplină în candidatul Ionel Ciunt şi nu mi-a fost nicio secundă frică de faptul că nu va câştiga competiţia, deşi pornea de pe locul II! Ştiam că este OMUL căruia îi pasă foarte mult de ceea ce lasă în urma sa, ştiam câtă nevoie are Zalăul de un primar ca el şi mai ştiam câtă determinare are să facă tot ceea ce este nevoie pentru oraş. Am fost umăr la umăr alături de el, pe fiecare stradă din oraş, şi nu doar în campanie! Ştiu ce a promis şi voi fi în continuare alături de Ionel Ciunt deoarece şi-a respectat cuvântul dat în faţa locuitorilor. A dovedit că poate şi ştie să administreze acest oraş. Sunt şantiere peste tot, iar unii spun că nu se face nimic. Sau spun că de ce nu s-a făcut până acum. Eu consider că  este nevoie să lăsăm ipocriziile electorale la o parte şi să recunoaştem evidenţele. De la a scrie un proiect de investiţii, a întocmi toate actele şi a obţine avizele necesare, până la lucrările efective şi la finalizarea proiectului, este un parcurs lung. Bineînţeles, asta dacă vrei să faci lucruri durabile. Putea să toarne un simplu strat de asflat, de faţadă, să cheltuie ineficient bugetul local şi peste trei ani să fie necesare alte lucrări. Dar Ionel a ales calea cea mai grea – a lucrărilor ample: de la canalizare pluvială, la cablaje subterane, iluminat modern, trotuare, asfalt. Oricine va ajunge cândva să lucreze în administraţia locală va afla, dacă nu ştie, cum se implementează şi ce presupune un proiect durabil”, spune Pop.

Marile investiţii din Zalău sunt exclusiv meritul echipei lui Ionel Ciunt

Recent, a fost semnat contractul de atribuire a lucrărilor pentru Varianta de ocolire a Municipiului Zalău – tronson II, un proiect pentru care liberalii îşi arogă meritele. Pe parcursul ultimilor ani, acest proiect a reprezentat subiectul multor informări, atât din partea Primăriei, cât şi a senatorului Pop. Acesta din urmă susţine că ”după orice bătălie, mulţi viteji se arată” şi că pentru toate proiectele există documente care demonstrează cum s-au desfăşurat lucrurile.

”Am aflat şi eu din presă că opozanţii noştri au realizat proiectul variantei de ocolire a Municipiului Zalău – tronson II, ca de alfel multe alte proiecte ale actualei administraţii locale. Este adevărat că după orice bătălie mulţi viteji se arată. Dar, eu v-aş întreba dacă vechiul proiect al liberalilor seamănă cu ceea ce se va realiza efectiv?! În primul rând, lungimea drumului ar putea pune semne de întrebare oricui compară cele două administraţii – fosta şi actuala. De la 9 km la 5,5 km este o diferenţă mare în proiect. Apoi, poligonul de la Aghireş. S-a mutat cumva şi nu ştim? Mai este nevoie să fie mutat? Nu. Chiar nu îşi mai aminteşte nimeni că potrivit vechiului proiect liberal ar fi fost necesară mutarea poligonului, ar fi trebuit despăgubit MAPN şi abia apoi se putea realiza studiul tehnic, obţinerea avizelor, licitaţia etc? Presa a scris ani în şir aceste aspecte şi acum liberalii le cred pierdute. Sunt unul din cei care am participat în 2017-2018 la toate întâlnirile de la Ministerul Transporturilor cu reprezentanţii MAPN, de la Primăria Zalău cu specialiştii de la Academia Tehnică Militară. Din 2008 încoace, am fost la toate întâlnirile, indiferent de guvernare, pentru deblocarea acestui proiect. Singurul care a reuşit să concretizeze Varianta de ocolire –tronson II este Ionel Ciunt şi echipa sa, prin modificarea radicală a proiectului: au schimbat şi scurtat traseul pentru a fi costuri cât mai mici, au evitat exproprieri şi despăgubiri care impuneau un efort financiar considerabil. Fostul secretar de stat, Călin Forţ, este cel care a pus umărul din Ministerul Transporturilor pentru ca acest proiect să devină o certitudine. Acum, s-a semnat doar atribuirea contractului, însă licitaţia a fost demarată acum un an. Există dovezi indubitabile cu privire la cei care au muncit pentru acest obiectiv vital pentru Zalău şi pentru judeţul Sălaj. Aşa cum există dovezi pentru toate proiectele administraţiei PSD, dar unii continuă să mintă pentru a câştiga capital electoral. Sunt atât de multe motive pentru care oamenii au încredere în Ionel Ciunt şi echipa PSD, unul foarte important fiind chiar sinceritatea”, a subliniat senatorul PSD de Sălaj.

 

Totodată, Pop mai spune că propaganda mincinoasă se întoarce întotdeauna cu efect de bumerang, la fel cum s-a întâmplat şi cu liberalii de la guvernare în cazul aplicării legilor deja votate de Parlament, promulgate de preşedinte şi neaplicate de executiv. ”Cât au fost în opoziţie au dus campanie murdară la adresa social-democraţilor, iar acum se scaldă ei în mocirla propriilor declaraţii şi inacţiuni. Politica de ”Dâmboviţa” i-a lovit şi pe liberalii de aici, deşi blamau deunăzi acest tip de politică. Am convingerea că sălăjenii vor alege întotdeauna înţelept, cu oamenii care sunt cu adevărat FAPTE, nu vorbe!”, conchide senatorul.

(P.)

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj