Connect with us

Ştiri din Sălaj

FOTO-VIDEO.Mădălina-Maria Colcer, tânăra cu voce de aur de pe meleagurile sălăjene


Originară din comuna ce a dat-o pe renumita Sava Negreanu-Brudaşcu, solista care a absolvit cu brio Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca se remarcă pe scena mai multor festivaluri folclorice din ţară cat şi din străinătate


Mădălina-Maria Colcer este o tânără talentată din Zalău cu origini în comuna Buciumi, care s-a remarcat prin vocea ei superbă. La cei 22 de ani ai săi, Maria lucrează la un proiect care constă în lansarea propriei melodii intitulată “Badea meu de astă vară”.

Povestea ei a început din clasa a V-a, când profesoara Nicoleta Mastande la Școala Gimnazială „Corneliu Coposu” a descoperit-o, a încurajat-o și îndemnat-o să se înscrie la primul ei concurs de interpretare vocală.

Acela a fost începutulei de drum. Atunci, a avut tânăra prima apariție pe scenă. Sentimentele din timpul concursului și cei dragi care o sprijineau au fost un factor important. Toate acestea au adus încredere de sine și curaj de a merge mai departe, participând apoi la câte un concurs anual județean.

Tânăra a urmat Liceul de Artă „Ioan Sima” din Zalău, unde a studiat timp de patru ani canto popular. A studiat cu profesorul Sanda Pușcaș, dar nu a fost suficient pentru tânăra plină de pasiune. În paralel, ea a studiatşi la Baia Mare cu marea doamnă a cântecului popular Angela Buciu, solistă stabilită în capitala Maramureşului, dar care s-a născut în Sălaj, mai exact în comuna Năpradea.

Maria a participat la numeroase concursuri și festivaluri naționale și internaționale, unde a obținut premii importante pentru cariera ei. Solista a reprezentat Sălajul la OLIMPIADA Națională de Interpretare Vocală, Instrumentală și Studii teoretice, unde a reușit să obțină locul 1 în clasa a XII-a.

Succesul de până atunci i-a deschis sufletul și inima, fapt ce i-a adus încredere, motivație și dorința de a se perfecționa. A aplicat la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde a obținut premii importante la diferite festivaluri, precum: Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării-Brăila, Ion Petreuș- Baia Mare, Cântă, cântă, gură scumpă – Beiuș(Bihor), Ponoare, Ponoare-jud Mehedinți și un premiu de participare la Vedeta Populară (TVR1).

          ”Atunci când cânt simt că trăiesc cu adevărat. Pot să mă exprim liber, să transmit emoție și să pătrund în sufletul celor ce mă ascultă și sper să aduc armonie între oameni prin glasul meu și prin melodiile pe care le interpretez. Am fost motivată să continuu prin rezultatele de la concursuri care deveneau tot mai bune și de cei dragi mie care au fost lângă mine la fiecare pas. Ei îmi demonstrau că ceea ce fac, fac bine și că trebuie să merg mai departe” spune Mădălina-Maria Colcer pentru Ştirile din Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj