Connect with us

HANDBAL

Startul Ligii Naţionale, amânat!?

Programată iniţial pentru 27 august, prima etapă din campionat nu se va mai disputa la final de august. În această perioadă, FRH intenţionează să organizeze turneul final al Cupei din ediţia trecută, dar şi jocurile de baraj, astfel că Liga Naţională ar putea începe doar prin septembrie


Handbalul românesc se află într-o mare incertitudine în această perioadă, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi în ce priveşe coronavirus. Echipele s-au reunit de mai bine de o lună, iar în această perioadă au pus accentul pe partea fizică, însă latura tehnico-tactică nu s-a putut aprofunda aşa cum şi-ar fi dorit antrenorii, deoarece meciuri amicale nu s-au prea putut disputa din cauza acestor restricţii.

Sezonul 2020 – 2021 bate la uşă, iar prima etapă din Liga Naţională a fost programată iniţial pentru data de 27 august. Nu se va respecta acest program, iar startul campionatului se va amâna, cel mai probabil pentru prima pare a lunii septembrie.

Federaţia Română de Handbal a anunţat că în perioada 20 – 23 august vrea să organizeze turneul final al Cupei, la Bucureşti, iar în perioada 26 – 30 august se va organiza turneul de promovare în Liga Naţională, la care participă CSM Galaţi, Ştiinţa Bucureşti, Activ Prahova Ploieşti, Crişul Chişineu-Criş, Dacia Mioveni şi HCF Piatra Neamţ.

“Se pare că la final de august vor fi jocurile de Cupă şi cele de baraj. Campionatul nu va începe decât prin septembrie, fiindcă tot cei de la Federaţie au spus că echipele trebuie să aibă minim 14 zile de pregătire în sală în condiţii normale şi patru jocuri de verificare. Această stare de incertitudine le afectează şi pe fete. Ştiam că vom începe pe 27 august campionatul, acum am aflat că va începe doar în prima parte a lunii septembrie, însă nici acum nu este nimic sigur. Se va şti probabil săptămâna viitoare, în funcţie de ce stare va mai fi în vigoare”, a spus Tadici.

În prima etapă, HC Zalău urmează să joace pe teren propriu cu Minaur Baia Mare,  iar în runda a doua, în deplasare, la Gloria Bistriţa. Cele două jocuri erau programate iniţial pe 27 şi 30 august.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL