Connect with us

FOTBAL

ULTIMA ORĂ. Sportul Şimleu este în Liga a III-a!!!

Visul şimleuanilor de a ajunge în al treilea eşalon s-a îndeplinit! Deşi a pierdut barajul cu Progresul Şomcuta Mare, gruparea de sub Măgură a beneficiat de criteriile de departajare ale Federaţiei Române de Fotbal, fiind una dintre cele mai bune echipe clasate pe locul 2 în minigrupele propuse de FRF


În această dimineaţă, forul condusă de Răzvan Burleanu a făcut anunţul cel mare, aşteptat cu atâta interes de suflarea fotbalistică din judeţul Sălaj.

Supărarea şi lacrimile fotbaliştilor de imediat după meciul de duminică de la Satu Mare s-au transformat rapid în zâmbete şi multă bucurie, după ce FRF a dat publicităţii lista completă a echipelor care din sezonul următor vor evolua în Liga a III-a.

Sportul Şimleu a beneficiat de criteriile de departajare ale Federaţiei, fiind una dintre cele mai bune echipe clasate pe locul 2 în minigrupe.

Elevii lui George Zima s-au clasat pe locul 2, cu 3 puncte (Bistriţa-Năsăud nu a avut reprezentantă), dar a dat dovadă de fair-play, acesta fiind următorul criteriu de departajare.

“Comitetul de Urgență al FRF a validat azi, 11 august 2020, echipele promovate în Liga 3.

În conformitate cu prevederile regulamentului de baraj pentru promovarea în Liga 3, ediția 2020-2021, câștigătoarele celor 14 mini-grupe de baraj în trei au obținut promovarea în al treilea eșalon. Astfel, ACS Bradu Borca, CS Dante Botoșani, CSM Satu Mare, CS Progresul Șomcuța Mare, CS Unirea Ungheni 2018, CSM Corona Brașov, ACS Progresul Ezeriș, CS Avântul Periam, ACS Voința Budeasa, CSO Petrolul Potcoava, ACSM Oltenița, CSA Steaua București, ACS Sportul Chișcani, CS Gloria Albești și-au câștigat dreptul de a evolua în Liga 3.

În condițiile în care a crescut numărul de echipe prin modificarea sistemului competițional, iar patru echipe care au participat în ediția 2019-2020 a Ligii 3 nu s-au mai înscris în noul sezon, au rămas locuri vacante.

Urmare atât a deciziei Comitetului de Urgență al FRF din 11 mai 2020, care arată că “prin excepție de la prevederile art. 18 alin 1 lit. a din ROAF, locurile vacante în Liga 3 (maximum 7 locuri) vor fi completate cu cel mai bine clasate echipe de pe locul 2 în mini-grupele participante la barajul de promovare în Liga 3”, cât și a deciziei Comitetului Executiv al FRF din 25 iunie 2020, echipele promovate de pe locul secund (pe locurile vacante) sunt CSO Plopeni, CS Avântul Valea Marului, CSM Râmnicu Sărat, CS Sportul 2007 Șimleu Silvaniei, CS Măgura Cisnădie, CS Ocna Mureș, AS FC Bărăganul Ciulnița”, se arată în comunicatul FRF.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL