Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cum a crescut bugetul de dezvoltare al Zalăului cu 21 de milioane de euro în mandatul lui Ciunt


Primarul şi-a prezentat astăzi raportul de activitate din mandatul de patru ani. Dacă în 2016 municipiul avera un buget de dezvoltare de 6,1 milioane de euro, în prezent bugetul este de 27,2 milioane euro


În timpul mandatului de primar al lui Ionel Ciunt, bugetul, atât cel pentru funcţionare, cât şi cel de dezvoltare s-a dublat. Ba mai mult, este pentru prima dată când bugetul de dezvoltare – adică de investiţii în oraş este mai mare decât cel de funcţionare – adică cel de salarii, chiar dacă au fost mărite şi salariile. Ionel Ciunt a explicat că a reuşit să crească bugetul accesând fonduri europene.

“Principala sursă de finanțare a proiectelor de dezvoltare a orașului sunt fondurile europene. Dacă până în anul 2016, Primăria Municipiului Zalău s-a clasat pe ultimul loc în regiunea Nord-Vest la absorbția fondurilor europene, azi, dacă s-ar face un clasament, suntem fără îndoială pe locul I, raportat la numărul de locuitori din municipiu”, a transmis Ionel Ciunt.

Din punct de vedere al resursei financiare, în anul 2016, bugetul Municipiului Zalău a fost de 116 milioane lei – 27,7 milioane euro, iar acum, în anul 2020, bugetul Municipiului este de 248 milioane lei – 51,3 milioane euro. În ceea ce privește bugetul de dezvoltare, acesta este de patru ori mai care comparativ cu anul 2016. Astfel, în anul 2016 a fost de 6,1 milioane euro, iar în anul 2020 este de 27,2 milioane euro.

2016 – buget de dezvoltare 22%, buget de funcționare 78%;
2020 – buget de dezvoltare 53%, buget de funcționare 47%.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj