Connect with us

Ştiri din Sălaj

Dinu Iancu Sălăjanu – Am încredere că putem să luăm exemplul Clujului, Oradiei, că putem să ne înconjurăm de o echipă de profesioniști pentru a reclădi și a dezvolta județul

Am luat decizia de a candida la președinția Consiliului Judetean Sălaj, în primul rând, din dorința de a construi ceva durabil pentru comunitatea sălăjeană, pentru familia mea, pentru prietenii mei. Doresc, apoi, să transpun bucuria pe care am împărtășit-o, de-a lungul carierei mele, sălăjenilor, oamenilor dragi mie, implicându-mă de această dată și în plan politic, administrativ. Consider că eu și echipa PNL Sălaj, alături de partenerii noștri de la USR-Plus, vom da startul unei noi etape în viața sălăjenilor, un proiect de amploare pentru si despre Sălaj.

Nu în ultimul rând, am luat decizia de a candida, în urma discuțiilor purtate cu domnii primari Emil Boc si Ilie Bolojan, precum și cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, oameni a căror valoare este incontestabilă, oameni care au demonstrat ca România poate fi reconstruită. Am convingerea că muncind cu determinare alături de o echipă puternică și competentă, rezultatele pozitive nu vor întârzia să apară. Împreună cu acești oameni, doresc să construiesc ceva pentru comunitatea mea, pentru locul în care m-am născut, în care vreau sa trăiesc cu demnitate și satisfacție lângă sălăjenii mei.

Mă întristează faptul că tinerii sălăjeni își părăsesc locul natal, locul pe care îl iubesc și îl pretuiesc, din lipsa unor oportunități, județul nostru având deocamdată un orizont îngust. Este dureros faptul că Sălajul este perceput, și la aceasta dată, ca fiind un județ mic și neimportant pe harta României, un județ lipsit de perspective în contextul în care a dat țării, de-a lungul vremii, personalități marcante cum ar fi: Simion Bărnuțiu, Gheorghe Pop de Băsești, Iuliu Maniu. Dragi sălăjeni, istoria dar si prezentul ne obligă să evoluăm, să credem în noi si în puterea noastră de a regăsi și aprecia oamenii de valoare ai Sălajului!

Am avut nenumărate discuții cu tineri care s-au format în județul nostru, care au performat în străinătate și care nu au nevoie decât de un cadru adecvat, de o deschidere din partea administrației județene pentru a reveni și a aduce un plus de valoare comunității de unde au plecat și unde doresc sa se reîntoarcă. E momentul că Sălajul să prindă o altă culoare, e momentul că Sălajul să redevină o casă primitoare pentru sălăjenii de pretutindeni, pentru oamenii a căror bucurie a revederii cu plaiurile natale, astăzi, se diminuează când observă ca, în ultimii 30 de ani, cei care ar fi trebuit să aibă grijă de locurile dragi lor, nu au făcut nimic. Nici pentru ei, nici pentru familiile lor rămase acasă.

Am încredere că putem să luam exemplul Clujului, Oradiei, că putem să ne înconjurăm de o echipă de profesioniști pentru a reclădi și a dezvolta județul.

În doar 9 luni de guvernare, echipa PNL a luptat pentru Sălaj, astfel ca astăzi, putem spune că avem deblocate o serie de proiecte vitale pentru județul nostru. Mă refer în special la Autostrada Transilvania, dar și la Varianta de Ocolire a municipiului Zalău, obiective în curs de executare, ce nu cu multe luni în urmă erau imposibil de realizat în ochii administrației PSD. O administrație care, paradoxal, a dispus de câteva guverne în ultimii zeci de ani.

Părinții m-au învățat că, pentru a construi și a clădi, trebuie să ai dragoste de țară și de comunitate. Tot ce am făcut în această viață a avut la bază aceste principii solide. Sunt convins că de-a lungul timpului am demonstrat că dispun de aceste sentimente și că îmi doresc un cămin primitor pentru sălăjenii mei, atât pentru cei de acasă, cât și pentru cei care cu singuranță vor reveni. Am luptat și voi lupta pentru România și Sălaj. Știu care este misiunea mea și cred cu tărie în ea. Nu mi-a fost și nu mi-e frică de provocări, avem soluții pentru problemele existente, astfel că împreună vom construi un județ puternic pentru noi și pentru cei dragi nouă!                    (P.)

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj