Connect with us

DIVIZIA A1

A dat lovitura! SCM Zalău a achiziţionat un valoros brazilian din prima ligă a Franţei


Ofertat de mai multe formaţii de pe bătrânul continent, experimentatul sud-american a ajuns la o înţelegere cu noua echipă de volei a Zalăului. Pentru realizarea acestui transfer, au aport important la avut şi conaţionalul său Leo Del Bosco, cel pentru care Zalăul este acum a doua casă


Imediat după ce FRV a dat undă verde spre Divizia A1, Zalăul a parafat înţelegerile cu jucătorii cu care clubul ajunse-se între timp la un acord. Una dintre ţinte a fost brazilianul Nicolas Bernard dos Santos (n. 17 martie 1995) – un centru valoros, care în sezonul trecut a evoluat în prima ligă din Franţa.

Sud-americanul a început voleiul încă de la vârsta de 11 ani la Gremio. Ani la rând, Nicolas a îmbrăcat tricoul unor formaţii din Țara Cafelei, precum, Vôlei Canoas, Minas, Bento Vôlei, Camponesa / Minas, Funvic / Taubaté și Corinthians.

Achiziționat de la Montpellier Volley

Anul trecut, la vârsta de 24 de ani, voleibalistul a făcut pasul spre voleiul profesionist din Europa ajungând în Hexagon, acolo unde a jucat pentru Montpellier Volley. În această vară, conducerea clubului de la poalele Meseşului a încercat aducerea lui Răzvan Mihalcea, însă internaţionalul român se afla sub contract cu Dinamo. În plus, acesta se află în proces cu CS Volei Municipal, fapt care a afectat serios parafarea unei înţelegeri.

Sălăjenii s-au reorientat, iar în această săptămână au ajuns la un acord cu Nicolas Bernard. Voleibalistul are în carieră mai multe prezenţă în loturile naţionale de juniori şi tineret a Brazilei. În anul 2014, el a cucerit Campionatul Americii de Sud cu Naţionala Under 21. La turneul final al competiţiei, brazilianul a fost desemnat cel mai bun centru!

Presa din Franţa spunea anul trecut că Nicolas este un jucător care a reuşit să acumuleze experienţă alături de voleibalişti celebri. Tot ziariştii din Hexagon l-au catalogat ca un  jucător la fel de ofensiv pe cât este şi de defensiv şi care a reuşit să-i încânte  pe suporteri.

Şi conducerea celor de la SCM îşi freacă mâinile de bucurie după realizarea acestui transfer, managerul Adrian Feher precizând faptul că Nicolas Bernard dos Santos va fi unul dintre cei mai buni străini care au evoluat vreodată pentru voleiul din Sălaj.

Samba la poalele Meseșului!?

Altfel spus, la poalele Meseşului s-ar putea dansa din nou samba. Nu ar fi o mare surpriză, având în vedere că în ultimul deceniu la Zalău au evoluat mai mulţi sud-americani, care şi-au pus amprenta asupra performanţelor realizate de CS Remat sau CS Volei Municipal.

Pe această listă se află cel puţin 10 jucători: Adriano Lamb, Marcos Barbosa, Paulo Veloso, Raphael Florêncio Margarido, Leonardo dos Santos, Carlos Dias Massinatori, Matheus Dall’Agnol, Rogério Mineiro, Leo del Bosco Dall’Agnol şi acum Nicolas Bernard dos Santos.

CV – Nicolas Bernard Dos Santos:

2006 – 2012: Grêmio Nautico União (Brazilia)

2012 – 2012: Vôlei Canoas (Brazilia)

2013 – 2013: Vivo / Minas (Brazilia)

2014 – 2014: Bento Vôlei (Brazilia)

2014 – 2016: Camponesa / Minas (Brazilia)

2016 – 2018: e Funvic / Taubaté (Brazilia)

2018 – 2019: Corinthians / Guarulhos (Brazilia)

2019 – 2020: Montpellier Volley (Franţa)

 


“Am reuşit un transfer important. De fapt, veţi vedea, brazilianul va fi cel mai bun centru care a evoluat vreodată în România! Mă bucur că a ales Zalăul, unde există tradiţie în voleiul european. Un rol important în aducerea lui l-a avut şi Leo del Bosco, cel care i-a vorbit doar la superlativ. Noua achiziţie va ridica mult nivelul echipei. Astfel de voleibalişti am tot aştepta la Zalău. Împreună, vom face treabă!”.

Adrian Feher – managerul secţiei de volei de la SCM Zalău


 

Sursa foto: gettyimages – Anthony Dibon

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in DIVIZIA A1