Connect with us

LIGA a II-a

Ceas aniversar: 15 ani de activitate a minifotbalului în Sălaj

În anul 2005, Ioan Onicaş – fostul arbitru FIFA –  a pus bazele în Zalău a sportului care a ajuns să fie atât de practicat şi de îndrăgit. Primul campionat organizat în Sălaj a strâns 46 de echipe, dintre care 16 au participat în prima ligă. Macrogroup avea să fie prima campioană a Sălajului în sezonul 2005 – 2006, ca mai apoi, minifotbalul să prezinte un interes tot mai mare, fapt pentru care s-a ajuns la 15 sezoane consecutive. Între timp, minifotbalul sălăjean a obţinut performanţe notabile la toate competiţiile naţionale de-a lungul anilor


Sălajul a devenit cunoscut în ţară şi chiar peste hotare în mod special prin sport, prin rezultatele echipelor de handbal şi volei.

Şi fotbalul a fost cândva o disciplină sportivă la un nivel ridicat în judeţul nostru, prin prezenţe în Divizia B, (actuala Liga a II-a) a unor grupări precum Armătura Zalău sau Silvania Şimleu Silvaniei.

Din 2005, în Sălaj se poate vorbi şi de un alt sport – minifotbal – a căror baze au fost puse de Ioan Onicaş – fostul arbitru FIFA.

În toamna anului 2005 a luat startul prima ediţie a unui campionat de minifotbal în Sălaj, la Baza Sportivă Onix, astfel că încă din primul an a existat interes şi pentru prima ediţie s-au înscris 46 de echipe.

Mai multe detalii, declaraţii, clasamentele de atunci şi multe amintiri, în ziarul Sportul Sălăjean din 5 august.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in LIGA a II-a