Connect with us

Ştiri din Sălaj

Reacția după focarul de coronavirus din comuna Năpradea

În ultimele zile, în comuna Năpradea au fost înregistrate mai multe cazuri de coronavirus. Vinerea trecută a fost confirmată cu COVID-19 o femeie din satul Cheud. Mai apoi, în cursul zilei de marţi a fost înregistrat încă un caz, tot în Cheud. În aceeaşi zi, nu mai puţin de patru persoane din satul de pe Valea Someşului au acuzat simptome şi au fost transportate la spital, fiind suspecte de coronavirus!?

De precizat că micul focar de infecţie se află în comunitatea de rromi din sat. Existau voci care spuneau că totul a început de la o înmormântare ce a avut loc acum două duminici la Cheud. La ceremonia funerară au participat peste 100 de persoane, venite din mai multe comune, chiar și din județul Maramureș, acolo unde decedatul a fost ani buni pastor.

Cele spuse de săteni au fost infirmate de membrii familiei. Copiii pastorului spun că nu au niciun amestec în focarul de la Cheud.

David Rezmiveş, unul dintre pastorului decedat, admite că la înmormântare au participat peste 100 de persoane, însă totul s-a desfăşurat conform normelor de prevenire şi combatere a noului coronavirus.

“E adevărat, au fost preste 100 de persoane la înmormântare, dar ne-am organizat bine, ca să nu avem probleme. Ştim că virusul e periculos şi tocmai de aceea am instituit o distanţare socială, iar toţi cei prezenţi au primit măşti de protecţie. Şi, vreau să spun că niciuna dintre femeile infectate sau care sunt suspecte de coronavirus, nici măcar nu au fost prezente la ceremonia funerară. De fapt, ele nici nu merg cu noi la aceeaşi adunare. Mai mult, pastorul de la biserica lor e cel care se află în iyolaare, împreuă cu toată familia lui.   Vă daţi seama, dacă focarul era declanşat de la înmormântare, ar fi existat cazuri şi în familia noastră. Or, toată familia noastră este bine”, a menţionat David Rezmiveş.

Oricum, autorităţile locale au început demersurile şi acțiuni de dezinfecție pe raza comunei, pe străzi, dar şi la sediului Primăriei Năpradea.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj