Connect with us

TENIS

FOTO şi VIDEO. Patrik Bolduţ, puştiul sălăjean care vrea să câştige AURUL la Campionatul Naţional

Elevul lui Sergiu Carp este într-o formă foarte bună înaintea Naţionalelor din luna august, acolo unde îşi propune locul 1. Totodată, Patrik şi-ar dori o finală cu Albert Pipie, nr. 1 în clasamentul naţional, pentru a avea şansa unei revanşe, după ce olteanul l-a învins recent în finala unui puternic turneu de la Piteşti. Mai jos, puteţi afla mai multe despre cine este puştiul care face senzaţie în tenisul sălăjean, despre primii lui paşi în tenis şi ce îşi doreşte să obţină în viitorul apropiat, cât şi cel îndepărtat


Tenisul de câmp este unul dintre cele mai iubite şi practicate sporturi din judeţul Sălaj. Copiii care îşi doresc să facă performanţă în “sportul alb” au opţiuni diverse, existând cluburi de tenis atât la Zalău, cât şi la Şimleu Silvaniei.

Astăzi vom vorbi despre Patrik Bolduţ, un sportiv în vârstă de 10 ani, care a reuşit să câştige turneu după turneu şi îşi doreşte să câştige Campionatul Naţional. Un vis măreţ, dar care este cu siguranţă realizabil.

Ziarul Sportul Sălăjean a fost alături de Patrik Bolduţ şi a prezentat de fiecare dată reuşitele puştiului pregătit de Sergiu Carp.

Având în vedere ascensiunea sportivului din ultima perioadă, ne-am gândit că ar fi oportun să stăm puţin de vorbă cu ”micul Federer“ din Sălaj să vedem cum se descurcă cu şcoala, ce îşi propune în tenis şi cine este idolul său în acest sport.

A început tenisul la vârsta de 7 ani

Povestea lui Patrik Bolduţ începe în anul 2010, mai exact în a doua zi a anului, 2 ianuarie. Încă de la început a fost atras de sport, poate şi pentru că tatăl său iubea tenisul.

Odată cu trecerea anilor, dragostea lui Patrik pentru tenis s-a intensificat şi inevitabilul s-a produs la vârsta de 7 ani şi jumătate, când Patrik s-a decis că vrea să joace tenis de câmp şi să facă performanţă în acest sport.

Puştiul şi-a început cariera la CSM Zalău, dar de mai bine de un an se pregăteşte alături de antrenorul Sergiu Carp, la ACS Sergiu Carp Tennis Club.

“Am început tenisul la vârsta de 7 ani şi jumătate. Mergeam împreună cu tatăl meu la meciuri şi îmi plăcea mult, aşa că am decis să joc şi eu” Patrik Bolduţ

“Este un sentiment plăcut să câştigi un turneu”

Odată cu această mutare au venit şi primele succese. Era luna iulie 2019, când Patrik Bolduţ a reuşit să câştige primul său turneu de tenis. Este vorba despre Cupa Municipiului Zalău. A fost startul unei serii fulminante.

Astfel, de la acea victorie, Patrik şi-a mai trecut în cont numeroase turnee, Cupa WestCo Impex, Cupa Benvenuti, Trofeul Sătmarului, Cupa Muhlbach, Cupa Centana, Trofeul CSM Oradea, Trofeul Marc – Cupa Albalact, Cupa Vulturul Negru, BT Tennis Cup III, Trofeul Marc – ed. de vară şi cel mai recent Cupa Marc by Kinder Joy.

Astfel, în mai puţin de un an, puştiul pregătit de Sergiu Carp a reuşit să câştige 12 turnee la categoria de vârstă 10 ani.

Recent, Patrik Bolduţ a participat şi la un turneu important la Piteşti, acolo unde a jucat finala împotriva numărului 1 naţional, Albert Pipie.

Din păcate, sălăjeanul a pierdut, însă îşi doreşte să-şi ia revanşa la Campionatul Naţional ce va avea loc la începutul lunii august.

„Mă înţeleg foarte bine cu noul antrenor. Îmi place ceea ce fac şi mă bucur că am reuşit să câştig atâtea turnee, este un sentiment plăcut atunci când câştigi. La Piteşti am fost puţin stresat şi din acest motiv cred că am şi pierdut. Mi-aş dori ca în finala Campionatului Naţional să joc din nou împotriva lui Pipie pentru a avea şansa unei revanşe”, a declarat Patrik Bolduţ, pentru Sportul Sălăjean.

“Îmi place Roger Federer”

Patrik Bolduţ este un sportiv bătăios, ambiţios, perseverent şi în ciuda numeroaselor turnee pe care le-a câştigat, este un copil modest şi rămâne cu picioarele pe pământ. Se pregăteşte în fiecare zi alături de Sergiu Carp şi îşi doreşte ca într-o bună zi să ajungă precum idolul său din tenis, Roger Federer.

“Îmi place foarte mult cum joacă Roger Federer şi mi-aş dori să pot juca şi eu aşa într-o bună zi”. Patrik Bolduţ

Chiar dacă excelează la tenis şi este unul dintre sportivii cu potenţial ai judeţului Sălaj, Patrik nu a neglijat pentru nicio secundă şcoala şi se descurcă excelent şi la învăţătură, fiind elev la Şcoala Gimnazială “Simion Bărnuţiu”, în ciuda programului încărcat. Întrebat fiind de cum decurge o zi obişnuită din viaţa sa, Patrik ne-a răspuns:

“Mă trezesc, mă spăl, mănânc, după care merg la şcoală. După ore ajung acasă, mănânc şi plec la antrenament. Ajung seara acasă îmi fac temele şi mă pun la somn”, spune Patrik.

“Vreau să ajung jucător profesionist”

La începutul lunii august va avea loc Campionatul Naţional U 10, acolo unde Patrik îşi propune locul 1. Acesta fiind obiectivul său în viitorul apropiat.

Cât despre obiectivul său principal, elevul lui Sergiu Carp nu se gândeşte decât la faptul că într-o bună zi vrea să devină profesionist şi să joace în circuitul ATP.

„Visul meu este să ajung un jucător profesionist de tenis şi anul acesta să câştig Campionatul Naţional”. Patrik Bolduţ

Sergiu Carp: “O mare calitate a lui Patrik este modestia de care dă dovadă”

Antrenorul lui Patrik Bolduţ nu are decât cuvinte de laudă la adresa elevului său. Sergiu Carp este mulţumit de randamentul pe care Patrik îl dă la antrenamente şi deşi consideră că mai este mult de lucru, Patrik se află pe drumul cel bun.

“Am speranţe mari în ceea ce îl priveşte pe Patrik. Este cel mai bine clasat sportiv de la clubul meu. Încă mai avem de lucru, dar eu zic că suntem pe drumul cel bun. De obicei, Patrik intră poate un pic stresat în meciuri, dar în cinci minute îşi dă drumul la joc şi asta este una dintre calităţile lui. Este un luptător şi nu renunţă niciodată. A avut şi meciuri în care a revenit de la 3 – 0 pentru adversar. O mare calitate a lui Patrik este şi modestia de care dă dovadă. Părinţii îi oferă o educaţie incredibilă şi acest lucru este foarte important. În acelaşi timp, eu încerc să le inspir la toţi elevii mei modestie, să nu fie aroganţi pe teren, indiferet de adversar”, ne-a spus Sergiu Carp – antrenorul lui Patrik.
 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS