Connect with us

ATLETISM

Doliu în lumea sportului. Polisportivul Petru Bologa s-a stins din viaţă

Polisportivul a încetat din viaţă în jurul orei 14.00 la vârsta de 82 de ani. În urma sa rămân momentele de glorie şi clipele de neuitat de la competiţiile de atletism sau tenis de câmp la care reprezenta judeţul nostru cu mare mândrie, dar şi familia îndurerată de pierderea celui care a fost un mare campion


Am avut bucuria de a prezenta publicului nostru un exemplu demn de urmat. Mereu şi mereu când am avut ocazia şi nu numai, remarcam ceea ce face Petru Bologa (n. 1 octombrie 1937), în ciuda vârstei sale înaintate.

Fost profesor la Palatul Copiilor Zalău, Bologa a început să participe în competiţii de atletism şi tenis de câmp, deşi avea o vârstă înaintată. Nu se temea de nimic şi mereu îşi propunea să ajungă pe primul loc, indifierent de sportul pe care îl practica.

Chiar îmi aduc aminte de o declaraţie a dânsului, după ce reuşea să câştige două medalii la Balcaniadă, declaraţie prin care înţelegeai starea lui de spirit şi gândirea de campion pe care o avea.

“Oricum, nu-s mulţumit de ceea ce am realizat. Ba, chiar pot să zic că am avut cele mai slabe rezultate din cariera mea!? Cei care au câştigat, nu m-au mai bătut niciodată. Ce să zic, m-am prezentat mult mai slab faţă de posibilităţile mele”, spunea Petru Bologa, după două medalii cucerite la Balcaniada de anul trecut.

Era un om activ şi chiar a concurat şi la competiţii din afara ţării, reuşind rezultate foarte bune şi peste graniţe. La finalul anului 2019, Petru Bologa era premiat de Silviu Mureşan, directorul CSM Zalău, clubul pe care l-a reprezentat cu mândrie de atâtea şi atâtea ori.

Avea gânduri măreţe şi pentru acest an, însă din păcate, planurile polisportivului Petru Bologa se vor muta în ceruri…

Din păcate, la vârsta de 82 de ani, s-a stins din viaţă cel care a fost un mare campion pentru judeţul Sălaj, atât din punct de vedere al medaliilor cucerite, dar şi prin exemplul pe care îl oferea tinerilor care îşi petrec zilele în faţa calculatoarelor, lăsând la o parte orice fel de activitate fizică.

În luna februarie a acestui an, Petru Bologa a suferit un atac cerebral, iar de luni starea lui s-a agravat.

Astăzi, în jurul orei 14.00, Petru Bologa a pierdut lupta cu viaţa, dar s-a stins aproape de familie, fiind îngrijit de fiica lui în ultimele luni din viaţă.

În urma sa rămân competiţiile la care a participat de-a lungul anilor, rezultatele remarcabile obţinute pentru CSM Zalău şi pentru judeţul Sălaj, dar şi familia îndurerată.

Înmormântarea va avea loc luni, de la ora 11.30 la capela din Zalău.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ATLETISM