Connect with us

Culturism

Elias Rad îşi anunţă revenirea în competiţiile de culturism

După o pauză de aproximativ 3 ani, culturistul care la vârsta de 17 ani a devenit vicecampion naţional la seniori îşi anunţă revenirea în competiţiile oficiale din calendarul Federaţiei Române de Culturism


Elias Rad a fost unul dintre cei mai talentaţi culturişti ai judeţului Sălaj, reuşind pe când avea doar 17 ani să devină vicecampion naţional la categoria de vârstă seniori. Sportivul legitimat la CS Alfa Zalău a devenit vicecampion naţional şi la categoria de vârstă juniori, iar în palmaresul său se află şi Cupa Federaţiei la tineret.

Tot la categoria de vârstă tineret, Elias Rad se mândreşte cu locul 1 la Cupa României, dar şi cu două locuri 1 la etapele zonale ale Campionatelor Naţionale de Culturism şi Fitness.

Însă, după ce a împlinit 18 ani, Elias Rad a luat o pauză de la competiţiile oficiale de culturism, asta şi din cauza faptului că a fost admis la Şcoala de Poliţie din Cluj-Napoca.

“Am avut o pauză de aproximativ 3 ani, din cauza faptului că am mers la Şcoala de Poliţie şi acolo fiind mai mult în regim militar, nu am putut să mă antrenez precum mi-aş fi dorit şi nici să ţin dieta necesară. Însă, am absolvit şi acum am început să mă pregătesc din nou. Revin în competiţiile de culturism cu un singur scop, acela de a deveni mai bun de la o zi la alta”.Elias Rad

A absolvit cu succes şcoala, fiind repartizat tocmai în municipiul Cluj-Napoca. Între timp, Elias a absolvit şi cursul de instructor de aerobic şi după o pauză de aproape trei ani îşi anunţă şi revenirea în competiţiile de culturism şi fitness. Culturistul va reprezenta în continuare CS Alfa Zalău în competiţiile oficiale, beneficiind de sprijinul preşedintelui Liviu Unguruşan.

“O să reprezint CS Alfa cu ajutorul domnului Liviu Unguruşan care se implică foarte mult şi la antrenamente şi mă ajută şi cu suplimentele alimentare”, spune sportivul.

Chiar dacă a luat o pauză de aproximativ 3 ani, Elias Rad este în continuare într-o formă excelentă, după cum ne spune Liviu Unguruşan, preşedintele Clubului Sportiv Alfa Zalău.

“L-am văzut la antrenamente şi pot să spun că Elias este într-o formă destul de bună. Este un talent extraordinar, iar Sălajul nu a avut demult un asemenea talent. Vorbesc despre un sportiv curat”, spune Liviu Unguruşan.

Prima competiţie la care ar putea participa Elias Rad este Campionatul Naţional de Culturism şi Fitness ce va avea loc în perioada 27 – 30 august la Sibiu. La finalul lui septembrie va avea loc o competiţie la Dej, iar în luna octombrie este programat Campionatul Mondial la juniori, competiţie ce în acest an va avea loc la Cluj-Napoca.

“În cazul în care mă clasez pe locul 1 la Campionatul Naţional, o să fiu selectat în lotul naţional şi voi putea participa la Mondiale”, ne mai spune Elias Rad.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Culturism