Connect with us

Ştiri din Sălaj

Povestea Adelinei – un elev din Zalău priceput şi la tehnologie şi la scris poezii


În vârstă de doar 18 ani, tânăra absolventă de liceu a demosntrat că se paote ca tehnologia şi limba şi literatura română să meargă “mână-n mână”


Absolventă a Colegiului Tehnic “Alesandu Papiu Ilarian” din Zalău, Adelina Căpâlna este eleva care demonstrază că orice se poate ,atunci dacă vrei. Astfel, aceasta îmbină utilul cu plăcutul – scrie poezii, se pricepe la limba română, dar este şi un “mic geniu” în ale informaticii.

Tânăra în vârstă de 18 ani a dezvoltat încă de când era mică o pasiune pentru tehnologie, iar din anul 2014 a început să dezvolte această pasiune, astfel că de la instalat de windows-uri pe calculatoare, tânăra a ajuns să se priceapă la realizat diferite lucrări tehnologice ce ţin atât de PC-uri, cât şi de telefonul mobil, aceasta susţinând că acasă parcă are un “mini service GSM” unde repară telefoane, se ocupă de softuri pentru telefoanele care funcţionează pe Android şi multe altele.

Interesant este faptul că deşi a dezvoltat o pasiune pentru tot ce ţine de tehnologie, moşteindu-l astfel pe tatăl ei, tânăra a început să şi scrie. Şi o face foarte bine, având numeroase poezii pe care le-a redactat, iar în viitorul apropiat vrea să şi lanseze o carte de poezii.

Mai mult, aceasta are mai multe premii la diferite concursuri atât de limbă şi literatură română, cât şi la unele ce ţin de tehnologie.

‘Timp de opt ani am îndurat orele de limba şi literatura română, mi-am jurat să fug mereu de locurile în care mă voi intersecta cu acestă materie. Timp de patru ani am studiat la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian la profilul matematică-informatică, patru ani în care am obţinut premii la concursurile literare şi de creaţie. Profesoarele mele de limba şi literatura româmă m-au inspirat enorm. Doresc să le fac mândre de mine şi să le calc pe urme”, mărturiseşte tânăra zălăuancă.

Adelina a fost admisă recent la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Aceasta chiar a vrut să ne împărtăşească una din creaţile ei literare.


Suflet de lut

Sunt singurul poet

ce n-are poezie…

Sunt singurul poet

ce stă și scrie

în loc să fie

sau să moară.

Își scoate sufletul afară și stă

și scrie

și se miră

că poezia-i se deșiră,

că n-are mâini,

nici ochi,

nici început.

Poete,

suflete de lut,

tu treci prin viaţă

fără să clipești…

să nu striveşti

nici forma ochiului,

nici depărtarea!

Tu stai în sinea ta

fără să-ţi înţelegi plecarea.


 

 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Cucubvugf

    31 July 2020 at 15:47

    Desi am fost sceptica la vederea titlului articolului, cand am citit poezia, am fost foarte placut impresionata… fetita are talent!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj