Connect with us

HANDBAL

Turneul de handbal de la Craiova, în pericol

După ce din cauza pandemiei de coronavirus, HC Zalău a fost nevoită să renunţe la turneul din Ungaria şi turneul programat la finele săptămânii  în Bănie este în pericol, având în vedere situaţia epidemiologică de la nivel naţional. La finalul săptămânii va avea loc Consiliul de Administraţiei în care se vor lua decizii cu privire la turneele de pregătire, dar şi cu privire la noul sezon

De mai bine de patru luni, asupra handbalului, dar şi sportului în general zace o incertitudine cu privire la reluarea competiţiilor având în vedere că situaţia epidemiologică la nivel naţional încă nu este tocmai cea dorită. Din acest motiv, turneele de pregătire zac şi ele în incertitudine şi rămâne de văzut ce se va decide în continuare.

HC Zalău a reluat pregătirile de ceva timp şi chiar a efectuat un stagiu de pregătire la Cheile Grădiştei. Echipa pregătită de Gheorghe Tadici a revenit joi din cantonament şi continuă pregătirea pe plan local, aşteptând cu nerăbdare deciziile care vor fi luate la nivel de Federaţie, dar şi de Guvern.

Gruparea de la poalele Meseşului trebuia să participe la un turneu amical în Ungaria, acest lucru fiind imposibil din cauza situaţiei pandemiei de coronavirus din ţara noastră.

La finalul săptămânii este programat un turneu amical la Craiova, acolo unde a fost invitată să participe şi HC Zalău, dar disputarea acestui turneu rămâne sub un semn de întrebare. În acest sens, la data de 30 iulie se va reuni Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal.

“Am revenit din cantonament şi ne-am apucat de pregătire tehnico-tactică. Să vedem ce se va întâmpla şi în ce măsură vom putea juca meciuri de pregătire. Este un consiliu de administraţie pe data de 30 iulie şi pe ordinea de zi este şi modalitatea de disputare a jocurile de pregătire în vederea reluării competiţiilor oficiale”, ne-a declarat Gheorghe Tadici.

În funcţie de ce decizii se vor lua acolo se va stabili şi dacă turneul de la Craiova programat în weekend va mai avea loc sau nu. Desigur, în condiţiile în care şi restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus vor putea fi îndeplinite.

Antrenorul de la Zalău speră să se găsească o soluţie, mai ales că în ţara vecină, turneele se dispută de ceva vreme.

Totodată, după o pauză de mai bine de patru luni, şi în România s-a desfăşurat primul turneu amical, este vorba despre un turneu la handbal masculin, organizat de CS Potaissa Turda şi la care au mai participat Minaur Baia Mare şi CSM Vaslui.

“Au început să se dispute jocuri de pregătire în Ungaria, acolo desfăşurându-se turnee peste turnee. La Turda s-a disputat un turneu de pregătire săptămâna trecută. La finalul săptămânii sunt prevăzute şi turnee pe plan intern în handbalul feminin şi probabil se va da drumul şi la noi, pentru că altfel facem pregătire în gol, într-o incertitudine totală, ceea ce nu este normal”, a menţionat Gheorghe Tadici.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in HANDBAL