Connect with us

DIVIZIA A1

Decizie ŞOC în cazul fostei campioane Volei Municipal Zalău

Clubul condus de soţii Coţa şi-a depus cerere de înscriere în Divizia A2, cu toate că clubul este în continuare suspendat din cauza datoriilor acumulate în ultimele sezoane. Un alt motiv pentru care fosta campioană a României s-a înscris în liga secundă ar putea fi faptul că familia Coţa speră să încaseze grile pe jucătorii români care au evoluat în sezonul trecut pentru formaţia de la poalele Meseşului. Toate acestea, după ce Vasile şi Dana Coţa au fost acuzaţi de procurori de delapidarea a 640.000 de euro


Federaţia Română de Volei primeşte în aceste zile cererile de înscriere în campionatele din sezonul viitor. Echipele au termen până astăzi, 24 iulie, să-şi depună cererile de înscriere şi surpriza vine de la CS Volei Municipal Zalău.

Situaţia fostei campioane a României este complicată, clubul fiind în stare de suspendare din cauza datoriilor acumulate în ultimele sezoane, iar Primăria Zalău a renunţat să mai finanţeze clubul, optând pentru finanţarea SCM Zalău, noua echipa de volei a oraşului.

Cu toate acestea, familia Coţa nu renunţă şi joi seara a trimis o cerere de înscriere în Divizia A2. Această decizie surprinde, având în vedere că Volei Municipal Zalău este în continuare suspendat şi are interdicţie de participare la comeptiţii, cel puţin până îşi achită datoriile restante.

Totuşi, un motiv ar putea fi faptul că odată cu înscrierea în Divizia A2, fosta campioană a României are de încasat grile, între 1.000 şi 4.000 de euro pentru jucătorii români care au evoluat în sezonul precedent în tricoul formaţiei de la poalele Meseşului şi încă se află sub contract cu gruparea de sub Meseş.

Mai mult, conducerea CS Volei Municipal Zalău a pierdut mai multe procese cu foştii jucători care şi-au cerut în instanţă drepturile salariale.

Totuşi, scenariul înscrierii în Divizia A2 este mult mai convenabil pentru conducerea fostei campioane a României, decât dacă clubul ar fi fost dezafiliat şi jucătorii ar fi devenit liberi.

Reamintim că familia Coța – Dana și Vasile – din pozițiile pe care le ocupau în conducerea clubului ACS Volei Municipal Zalău, și-ar fi însușit potrivit procurorilor nu mai puțin de 3.1 milioane de lei, adică aproximativ 640.000 Euro.

Contactat telefonic, preşedintele Federaţiei Române de Volei ne-a confirmat faptul că Volei Municipal Zalău şi-a depus cererea de înscriere în liga secundă, aceasta urmând a fi analizată.

„Am primit cerere de înscriere în Divizia A2 de la Volei Municipal Zalău. O să o analizăm şi vom vedea. Însă, suspendarea rămâne valabilă, indiferent în ce ligă vor fi. Ce este cert este că nu vor mai fi în prima ligă dacă şi-au depus cerere de înscriere în liga secundă. Suspendarea prevede şi interdicţia de participare la competiţii. Însă, încercăm să fixăm o Adunare Generală la finalul lui septembrie şi să stabilim ce este de stabilit. Au intenţia de a rămâne într-o competiţie organizată de FRVolei, dar deocamdată ei n-au niciun drept”, ne-a spus Gheorghe Vişan.

Cert este că familia Coţa nu renunţă la câştiguri din volei şi speră ca echipa să funcţioneze şi din sezonul viitor.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in DIVIZIA A1