Connect with us

FOTBAL

Sportul Şimleu şi Rapid Jibou spun că pot respecta protocolul medical emis de FRF

Sportul Şimleu şi Rapid Jibou sunt echipele ce mai au treabă în acest sezon, cele două grupări fiind angrenate în finala campionatului, care este pusă sub semnul întrebării, din cauza protocolului medical pentru competiţiile de amatori


Pe lângă măsurile de prevenţie, echipele sunt nevoite să efectueze şi teste  pentru COVID – 19, ceea ce implică costuri destul de mari.

Cu toate acestea, conducătorii de la Sportul Şimleu şi Rapid Jibou spun că acest protocol se poate respecta.

“Noi aşa credem că putem îndeplini acest protocol. Sunt însă multe semne de întrebare vizavi de timpul scurt care a rămas până la jocurile cu Rapid Jibou. Acest protocol este făcut pentru turneul de baraj, după cum este conceput şi redactat, astfel încât echipele să fie pregătite. Sunt implicate mai multe persoane în organizarea unui meci, care vor fi nevoite să fie testate şi automat implică multe cheltuieli pentru echipe. Este mai complicat să se poată juca finala campionatului în Sălaj, iar timpul este scurt. Dacă acest protocol se aplica de la 1 iulie, fiecare echipă găsea soluţii, dar aşa, peste noapte este greu de pus în aplicare. Mi-aş dori să jucăm finala campionatului, dar mă îndoiesc că poate avea loc. Dacă mergem la baraj, nu avem încotro şi vom respecta protocolul, dar vom avea timp, fiindcă meciurile sunt peste trei săptămâni. Este un cost mare pentru echipe, deoarece un test costă undeva la 280 lei”, ne-a declarat Ioan Gurzău, preşedintele de la Sportul Şimleu.

Rapid Jibou nici nu vrea să audă de o altă variantă decât ca  finala cu Sportul Şimleu să se decidă pe teren. “Dacă îţi doreşti ceva cu adevărat, normal că acest protocol se poate respecta. Dacă cei de la AJF decid că trebuie să facem aceste teste, le vom face, astfel încât să se joace finala. Va fi o cheltuială destul de mare pentru echipe, dar dacă ne dorim în Liga a III-a, nu avem încotro. Dacă nu va fi timp pentru disputarea a două jocuri, cel mai corect ar fi să se joace un singur joc,  pe teren neutru, săptămâna viitoare, pentru ca echipele să aibă timpul necesar pentru organizare şi testare”, a precizat Flore Pop, directorul sportiv de la Rapid Jibou.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL