Connect with us

FOTBAL

Faza judeţeană a Cupei a fost anulată. AJF Sălaj decide mâine ce se întâmplă cu finala Ligii a IV-a


Semifinalele şi finala ediţiei 2019 – 2020 nu vor mai avea loc, iar AJF Sălaj va trimite în faza naţională echipa de pe locul secund din campionat. În ce priveşte finala Ligii a IV-a, forul condus de Daniel Sabou se va reuni miercuri pentru a decide ce se întâmplă cu confruntarea dintre Sportul Şimleu şi Rapid Jibou. Aceste jocuri pot avea loc doar dacă echipele respectă protocolul medical pentru reluarea competiţiilor de fotbal amator, care a fost emis de FRF


Potrivit deciziilor Biroului Executiv de la AJF Sălaj, sezonul 2019 – 2020 urma să se finalizeze prin disputarea fazelor finale ale Cupei României şi a finalei campionatului Ligii a IV-a, între Sportul Şimleu şi Rapid Jibou, programată în “dublă” manşă.

Primele jocuri erau cele din Cupă, dar din cauza restricţiilor impuse de autorităţi, seminfinalele dintre Sportul Şimleu – Dumbrava Gîlgău şi Rapid Jibou – Agronova Dragu nu s-au putut juca. Automat, nu s-a putut disputa nici finala care urma să aibă loc pe 11 iulie, astfel că AJF Sălaj a fost nevoită să anuleze competiţia şi va trimite în faza naţională a Cupei României echipa de locul secund din campionat.

Şi finala campionatului Ligii a IV-a este  în pericol de a se mai disputa, tot din cauza restricţiilor impuse de autorităţi. Cele două rivale trebuie să joace pentu desemnarea echipei ce va merge la barajul pentru Liga a III-a, care va avea loc în mai puţin de trei săptămâni!

Turul este programat pe 19 iulie, la Jibou, în timp ce returul, pe 26 iulie, la Şimleu, dar pentru ca cele două jocuri să se poată disputa, cele două grupări trebuie să respecte protocolul medical pentru reluarea competiţiilor de fotbal amator, care va fi aplicat şi la jocurile de baraj pentru Liga a III-a.

Acest protocol a fost emis de FRF şi a fost dat publicităţii încursul zilei de miercuri.

Există o serie de măsuri ce trebuie respectate de echipe, astfel că jucătorii, persoanele din staff-ul tehnic, medical şi de suport trebuie să fie supuse testelor COVID – 19! Aceste teste se vor efectua cu 3 zile înaintea primului meci, iar în situaţia în care competiţia se întinde pe o perioadă mai lungă, testările se vor repeta la fiecare 14 zile.

În acest protocol se mai specifică că la echipele unde au existat cazuri pozitive, repetarea testării se va face o dată la 7 zile, până la terminarea competiţiei. Automat, vor fi nevoiţi să se testeze arbitrii şi observatorii care vor fi delegaţi la competiţiile de fotbal amator.

Echipele vor fi nevoite să respecte o serie de măsuri pentru organizarea jocurilor. Se vor dezinfecta încăperile şi spaţiile comune, vor fi instalate aparte cu soluţie dezinfectantă pentru mâini în autocarele echipelor, în vestiare şi pe tunelul de acces către teren, iar în zona vestiarelor va fi desemnată o persoană care se va ocupa de dezinfectarea spaţiilor comune atinse cu mâinile.

Persoanele implicate în organizarea meciului la stadion (inclusiv presa) vor trece prin filtru epidemiologic (chestionar, termometrizare) înainte de a pătrunde pe stadion, iar cele care sunt depistate cu o temperatură de peste 37,3 C nu vor avea acces la stadion.

Protocolul mai specifică faptul că echipele vor ajunge la ore diferite la jocuri, arbitri vor călătorii separat la joc şi se vor schimba separat în vestiar. De altfel, jucătorii celor două echipe nu vor ieşi în acelaşi timp la încălzire, iar pe banca tehnică, se va păstra o distanţă de cel puţin un metru între persoane.

Toate persoanele vor fi nevoite să poarte mască de protecţie, excepţie făcând cei doi tehnicieni care dau indicaţii.

După aflarea acestui protocol, AJF Sălaj va decide în cursul zilei de miercuri ce se întâmplă cu finala Ligii a IV-a.

“Miercuri ne vom întâlni în Biroul Executiv şi vom lua o decizie. Eu mi-aş dori să se joace finala campionatului, dar este destul de greu ca echipele să poată respecta acest protocol medical. Faza judeţeană a Cupei nu va mai continua şi cel mai probabil, echipa de pe locul secund din campionat va merge la faza naţională”, a spus preşedintele Daniel Sabou.

 

Mai multe amănunte, în ediţia tipărită a ziarului de miercuri, 15 iulie

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL