Connect with us

Ştiri din Sălaj

Jiboul se dezvoltă cu peste 30 de milioane de euro

Primăria Jibou a făcut eforturi considerabile pentru a obţine finanţare din toate părţile pentru cele 36 de proiecte care se află pe lista de investiţii pentru anul 2020. Printre cele mai mari proiecte se numără şi construirea unui bazin de înot didactic şi a unei săli de sport, precum şi dotarea spitalului cu aparatură modernă şi reabilitarea infrastructurii preşcolare şi şcolare, modernizarea şi asfaltarea străzilor


Sub administraţia condusă de Dan Ghiurco, oraşul Jibou s-a dezvoltat şi a prins culoare. Diferitele proiecte implementate în primul mandat au făcut ca oraşul să prindă viaţă şi să arate precum un orăşel cochet.

Dezvoltarea Jiboului va continua şi în anul 2020, iar pentru acest an, autorităţile locale au nu mai puţin de 36 de proiecte pe lista de investiţii, proiecte a căror finanţare depăşeşte suma de 34 de milioane de euro.

Primăria Jibou a făcut eforturi pentru a obţine finanţare din toate părţile, astfel că proiectele se derulează fie prin PNDL 2 sau PNDL 3, cu bani de la bugetul local sau fonduri europene. În prezent, cele 36 de proiecte se derulează în Jibou, în diferite faze.

Printre cele mai mari proiecte sunt construirea unui bazin de înot didactic, o sală de sport modernă, locuinţe ANL de serviciu, modernizarea şi dotarea spitalului cu aparatură medicală, reabilitarea infrastructurii preşcolare şi şcolare, modernizarea şi asfaltarea străzilor.

În ceea ce priveşte sala de sport, s-au început lucrările în luna aprilie, iar după ce vor fi finalizate, Jiboul se va putea mândri cu o sală de sport modernă cu tribună de 180 de locuri. Proiectul se derulează prin C.N.I., la fel ca şi cel de construirea a unui bazin de înot.

Totodată, în luna mai s-a dat start şi pentru reabilitarea străzii Wesselenyi, strada care duce spre Grădina Botanică.

Pentru reabilitare şi modernizare sunt vizate şi străzile Libertăţii, Spitalului, Nuferilor, Stadionului, Tudor Vladimirescu şi Odorheiului, iar la unele chiar au început deja lucrările.

Pe lista de investiţii pentru anul 2020 se mai află şi un proiect ce vizează modernizarea parcului CFR, precum şi amenajarea unor spaţii pentru petrecerea timpului liber în zona Castanilor.

Nu sunt uitate nici satele aparţinătoare, astfel că vor fi reabilitate şi modernizate rigole pluviale în satele Var şi Cuceu, iar reţeaua de gaze naturale va fi extinsă în satele Rona, Cuceu şi Husia. Totodată, va fi modernizat iluminatul public atât în Jibou, cât şi în satele aparţinătoare.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj