Connect with us

Ştiri din Sălaj

Vasile Bulgărean vrea realizarea unui Spital Municipal în Zalău


Inspectorul şcolar general susţine că municipiul Zalău ar trebui să susţină din fonduri proprii un spital municipal, deoarece în oraş la ora actuală există doar Spitalul Judeţean care este finanţat de Consiliul Judeţean Sălaj


Zalăul este probabil unul dintre puţinele municipii din România, unde nu există un spital municipal. Profesorul susţine că trebuie făcută o distincţie clară între Spitalul Judeţean şi unul Municipal.

Doar pentru că este amplasat în oraş, asta nu înseamnă că spitalul este şi susţinut de Primărie. Vasile Bulgărean spune că Zalăul nu susţine un proiect important privind sănătatea.

De exemplu, în oraş se poate realiza un Spital Municipal de Boli Cronice, unde să poate fi trataţi pacienţii care nu necesită intervenţii de urgenţă.

“Ce susţine Zalăul  vizavi de sănătate? Suntem probabil singura reşedinţă de judeţ din ţară fără un spital municipal. Ar putea fi realizat un astfel de spital, astfel încât cei cu boli cronice de exemplu să nu mai treacă prin urgenţe”, susţine Bulgărean.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj