Connect with us

FOTBAL

Arbitrul Tunyogi Ferencz, în centrul atenţiei, la derby-ul dintre Petrolul şi Rapid!


Asistentul zălăuan a oficiat la derby-ul din Liga 2, încheiat cu scorul de 0 – 0. Tunyogi Ferencz a decis de două ori repetarea unui penalty pentru Petrolul, după ce portarul Rapidului nu a păstrat nici măcar un picior pe linia porţii. Asta deşi goalkeeper-ul echipei din Giuleşti a apărat de două ori lovitura de pedepasă


Şase echipe se luptă în play-off-ul Ligii a II-a, pentru primele două locuri promovabile şi pentru poziţia a treia ce duce la baraj.

Un joc important din acest play-off a avut loc sâmbătă seara, la Ploieşti, între Petrolul şi Rapid, un derby de tradiţie de fotbalul românesc. La acest joc a fost delegat asistentul zălăuan, Tunyogi Ferencz, cel care a fost în centrul atenţiei, la o fază la care a pus pe jar întreaga suflare rapidistă!

În minutul 65, Petrolul a beneficiat de o lovitură de la 11 m, pe care a executat-o Arnăutu, însă portarul Rapidului a parat lovitura. Asistentul Tunyogi Ferenc a fost ferm pe poziţie şi a semnalizat faptul că portarul Popa nu a avut nici măcar un picior pe linia porţii, astfel că s-a decis repetarea penalty-ului, iar portarul Rapidului a primit cartonaş galben.

Al doilea penalty a fost executat de Marinescu, dar potarul Rapidului a parat din nou, însă nici de această dată nu a respectat regulilie, fapt pentru care Tunyogi Ferencz a semnalizat abaterea. Popa a văzut al doilea galben şi implicit cartonaşul roşu, astfel că în poartă a intrat Tătaru. Petrolul l-a desemnat pe Meza Colli să execute al 3-lea penalty, dar nici de data aceasta, ploieştenii nu au marcat, iar Colii a tras peste poartă.

Jocul s-a terminat 0 – 0, iar Tunyogi Ferencz a părăsit terenul cu capul sus, deciziile sale fiind corecte, în ciuda unui val de nemulţumiri venite din tabăra Rapidului.

Prestaţia sa foarte bună de la Ploieşti a fost remarcată şi de presa centrală, iar Gazeta Sporturilor a evidenţiat modul ireproşabil în care a prestat arbitrul zălăuan, la un meci şi la o fază care a presupus o presiune teribilă.

Tunyogi Ferencz este singurul arbitru sălăjean ce mai activează în prima ligă. A promovat la acest nivel în vara anului trecut şi până în prezent a oficiat la 8 jocuri de prima ligă.

VIDEO cu penalty-ul ratat de trei ori în Petrolul – Rapid 

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL