Connect with us

FOTBAL

Un nou scenariu care o avantajează din plin pe Sportul Şimleu


Dacă finala Ligii a IV-a dintre Sportul Şimleu şi Rapid Jibou nu se va mai putea disputa din cauza restricţiilor, sunt şanse mari ca AJF Sălaj să trimită la barajul pentru Liga a III-a echipa aflată pe primul loc în clasament în momentul suspendării campionatului


Pandemia de coronavirus a dat peste cap întreg sportul, iar fotbalul la nivel de judeţ a avut şi mai mult de suferit. În condiţiile în care acest nivel este dedicat amatorilor, astfel de competiţii încă nu se pot relua, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi. Pot avea loc doar antrenamente, în grupuri de maxim 10 jucători, dar deocamdată, jocuri oficiale sau amicale nu pot fi programate.

Cum la data de 1 iulie nu s-au luat măsuri de relaxare în ce priveşte fotbalul amator, planurile celor de la AJF Sălaj au fost date peste cap. Pe 5 iulie erau programate semifinalele fazei judeţene a Cupei României, duelurile dintre Sportul Şimleu – Dumbrava Gîlgău şi Rapid Jibou – Agronova Dragu, dar aceste meciuri nu s-au mai putut juca. Nici finala programată în 11 iulie nu se poate disputa, iar acum, AJF Sălaj trebuie să gândească un alt scenariu în ce priveşe Cupa României.

În pericol este şi finala campionatului Ligii a IV-a, dintre Sportul Şimleu şi Rapid Jibou. Cele două dueluri au fost programate pe 19 iulie la Jibou şi pe 26 iulie la Şimleu. Dacă restricţiile nu se vor ridica după data de 15 iulie, AJF Sălaj trebuie să găsească o altă modalitate de a desemna campioana!

Daniel Sabou: “Am putea fi nevoiți să trimitem la baraj Șimleul, în timp ce Jiboul la faza naţională a Cupei României”

Forul condus de Daniel Sabou ar putea apela la un scenariu care ar dezavantaj-o din plin pe Rapid Jibou, ocupanta locului secund. Dacă autorităţile nu vor permite disputarea competiţiilor de la amatori, atunci AJF Sălaj o va trimite la barajul pentru Liga a III-a pe Sportul Şimleu, echipă aflată pe primul loc în momentul suspendării campionatului. Cele două grupări se află la egalitate de puncte, dar gruparea de sub Măgură are un golaveraj mai bun.

“Aşteptăm să vedem dacă la data de 15 iulie vor fi permise competiţiile pentru amatori. Dacă nu există altă variantă, vom fi nevoiţi să trimitem la barajul pentru Liga a III-a echipa de pe primul loc, Sportul Şimleu, în timp ce echipa de pe locul secund, Rapid Jibou va merge în faza naţională a Cupei României. Este ultimul scenariu la care ne gândim, dar dacă nu se va putea juca în iulie, nu avem ce face. Noi am tot aşteptat până în ultimul moment şi nu am luat decizii ca şi alte AJF-uri, care apoi au fost nevoite să  revină asupra deciziei şi să îngheţe campionatul”, ne-a declarat Daniel Sabou.

Baraj accesibil pentru repezentanta Sălajului

Un astfel de scenariu ar arunca în aer tabăra celor de la Rapid Jibou, formaţie care are ca şi obiectiv promovarea în Liga a III-a, cu atât mai mult cu cât barajul din această vară este unul mult mai accesibil. Barajul ar urma să aibă loc în perioada 1 – 8 august, iar în turneul de trei urmează să se întâlnească campioanele din Sălaj, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

Atât Rapid Jibou, cât şi Sportul Şimleu se antrenează încă de la data de 1 iunie, cu respectarea cerinţelor impuse de autorităţi. Până la 1 iulie, cele două grupări s-au antrenat în grupuri de maxim şase jucători, după care pregătirea s-a intensificat şi s-a trecut la antrenamente în grupuri de maxim 10 jucători.

 

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL