Connect with us

DIVIZIA A1

SCM Zalău aşteaptă confirmarea de participare în Divizia A1

Echipa zălăuană a depus cererea de participare în competiţiile din sezonul 2020 – 2021, iar pe 24 iulie va şti şi oficial dacă va fi primită în prima ligă. Şansele sunt mari, în condiţiile în care în Divizia A1 au rămas locuri libere după ce Gloria Buzău s-a retras, iar Volei Municipal se află în imposibilitatea de a continua


Ani la rând, Divizia A1 a avut în componenţă 12 echipe, dar în ultimele două sezoane, numărul a fost în scădere, iar la start au fost 11 grupări, după care chiar 10 în campionatul trecut.

Federaţia Română de Volei îşi doreşte revenirea la formatul cu 12 echipe, iar şansele sunt mari ca acest lucru să se întâmple, cu toate că în această vară, Gloria Buzău s-a retras din campionat. În prima ligă nu va mai fi nici Volei Municipal, astfel că vor fi patru locuri libere.

Deja trei dintre poziţii au fost ocupate de echipele fruntaşe din liga secundă care au confirmat prezenţa în Divizia A1, Steaua Bucureşti, Ştiinţa Bucureşti şi ProVolei Arad.

Termenul limită de înscriere în competiţiile din sezonul 2020 – 2021 este 24 iulie, iar până atunci, SCM Zalău trebuie să mai aştepte până să primească confirmarea oficială de participare în prima ligă.

“În primă fază, cei de la SCM Zalău se înscriu în Divizia A2 şi după ce se eliberează un loc, atunci pot fi primiţi în Divizia A1. Situaţia exactă se va şti pe 24 iulie. Deocamdată au confirmat prezenţa în prima ligă trei echipe din Divizia A2, Steaua Bucureşti, Ştiinţa Bucureşti şi ProVolei Arad. Pentru ultimul loc liber va trebui să vedem care este punctul de vedere al echipelor de la locul 4 în jos din Divizia A2 şi al celor de la SCM Zalău”, a spus Gheorghe Vişan, preşedintele Federaţiei Române de Volei.

În condiţiile în care Volei Municipal nu va mai exista, automat rămâne un loc liber în Divizia A1, iar şansele sunt mari ca SCM Zalău să fie primită în prima ligă. Pare greu de crezut că alte grupări de la locul 4 în jos din Divizia A2 îşi doresc acelaşi lucru, astfel încât echipa zălăuană să aibă concurenţă.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A1