Connect with us

Ştiri din Sălaj

După accidentul din Ip, fostul șef al RAR Sălaj trage un semnal de alarmă pentru șoferii ce conduc mașini cu volan pe dreapta


Directorul le solicită sălăjenilor să nu își mai achiyiționeye astfel de mașini pentru că o tragedie ca cea din Ip poate avea loc oricând din cauza vizibilității reduse


Călin Forţ, cel care a fost director al Registrului Auto Român Sălaj în perioada 2014 – 2017 le recomandă sălăjenilor să nu îşi mai achiziţioneze autoturisme cu volan pe partea dreaptă din motive de siguranţă.

Forţ susţine că la ora actuală RAR mai omologhează doar autoturisme cu volan pe dreapta achiziţionate din Uniunea Europeană, iar cele din spaţiul non-UE nu mai sunt permise.

Mai mult, fostul director susţine că deşi sunt mai ieftine, le recomandă slăjenilor să nu cumpere astfel de maşini pentru că au vizibiltiate redusă.

“Chiar dacă e mai ieftină o astfel de maşină, eu le recomand să nu îşi achiziţioneze pentru că pun în pericol participanţii la trafic. În principal un astfel de autovehicul are mai multe dezavantaje printre care faptul că are vizibilitate redusă şi e mai greu de manevrat conform legislaţiei române aflată în vigoare”, susţine Forţ.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj