Connect with us

Ştiri din Sălaj

VIDEO. Discurs emoţionant al unui elev model care face performanță într-un sat îndepărtat din Sălaj


Sara Sabou a susținut un discurs surprinzător ieri, la o festivitate de premiere, când a primit o distincție din partea Primăriei Valcău de Jos datorită rezultaelor sale de la Olimpiada Satelor din România


Maria Sara Sabou este un elev model dintr-un sat îndepărtat din județul Sălaj – Valcău de Jos. Tânăra a susținut ieri, la festivitatea de premiere un discurs extrem de emoționant.

În cadrul festivității, Sara a primit un premiu în valoare de 1.500 de lei. Elevă în clasa a VII-a la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Valcău de Jos și având-o ca profesor îndrumător pe Claudia Blaga, Sara a reuşit să obţină locul 1 la etapa judeţeană a Olimpiadei Satelor din România.

“În primul rând, vreau să îi mulţumesc domnului primar pentru atenţia acordată şi pentru că în fiecare an se gândește să facă astfel de bucurii elevilor. E minunat că atâţia copii îşi fructifică talentul ca mai apoi să culeagă roadele muncii lor. Totodată, vreau să îi mulţumesc doamnei mele diriginte, Blaga Claudia, care mi-a fost mereu alături şi nu m-a lăsat niciodată la greu şi nu vorbesc doar de matematică, ci m-a ajutat să ţin piept greutăţilor vieţii şi să trec cu bine peste ele. O parte semnificativă din ceea ce sunt azi, atât pe plan intelectual, cât şi pe plan moral, este datorită dânsei. Totodată, vreau să le mulţumesc şi celorlalţi profesori, domnului director, dar şi colegilor, deoarece ei poate nu ştiu, dar orice cuvânt de laudă sau încurajare mi-a dat putere să merg înainte. Nu în ultimul rând, vreau să le mulţumesc părinţilor pentru modul în care m-au educat şi au făcut tot posibilul ca eu să pot excela din toate punctele de vedere. În altă ordine de idei, trebuie să vă mărturisesc că până acum nu am ştiut ce cale să urmez în viaţă şi recunosc că nici acum nu sunt hotărâtă, dar pot să spun cu mândrie că sunt sigură că drumul meu în viaţă va fi ghidat de matematică. Mihai Eminescu spunea că egalitatea nu există decât în matematică, evidenţiind faptul că mulţi oameni se cred superiori, pentru ei nu contează faptul că aproapele lor le este egal şi, din păcate, acest tip de mentalitate, de superioritate este foarte des întâlnită, poate şi la noi, aşa că să ne analizăm noi înşine şi apoi să ne gândim ce putem schimba la alţii. Totodată, o persoană foarte dragă mie, îmi spunea în repetate rânduri că matematica este limba cu care Dumnezeu a scris universul. Privind în profunzime aceste cuvinte m-a dus cu gândul la faptul că în viaţă, dacă vrem să ne lăsăm amprenta în acest univers, avem nevoie de matematică. Oriunde vom pleca, matematica ne va ajuta oricând. În final, sper că mesajul meu a ajuns la inimile dumneavoastră, vă mulţumesc că mi-aţi fost alături şi vă doresc în continuare vacanţă plăcută”.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj