Connect with us

TENIS

FOTO. Doi sălăjeni au arbitrat-o pe Simona Halep

Andrei Brisc – arbitru de scaun şi Mihai Grec – arbitru de linie au avut ocazia să o arbitreze pentru a doua oară pe fostul lider WTA în cadrul turneului Winners Open de la Cluj-Napoca. La competiţia din judeţul vecin, Sălajul a fost reprezentat şi de tânăra Ariana Cuceu, cea care a fost copil de mingi


Într-un articol la începutul acestui an remarcam faptul că judeţul Sălaj se poate mândri cu trei arbitri de tenis. Andrei Brisc (arbitru de scaun), Liviu Petrean şi Mihai Grec (arbitri de linie) au absolvit cu brio Şcoala de Arbitraj şi au devenit arbitri cu “acte în regulă”.

Din păcate, competiţiile de tenis au fost date peste cap din cauza pandemiei de coronavirus şi abia la finalul lunii iunie au revenit în prim-plan, prin competiţii de juniori ce fac parte din calendarul Federaţiei Române de Tenis.

La finele săptămânii trecute a fost organizat şi primul turneu de seniori, după o pauză de mai bine de patru luni. Este vorba despre Winners Open. Competiţia s-a desfăşurat la Cluj-Napoca în perioada 2 – 5 iulie şi la start au fost prezente şase jucătoare, Irina Begu, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Irina Bara, Miriam Bulgaru şi Georgia Crăciun.

Turneul a fost câştigat de Gabriela Ruse, cea care a învins-o în finală pe Irina Begu. Simona Halep a fost cea care i-a înmânat premiul de 10.000 de dolari câştigătoarei.

Totodată, datorită faptului că a câştigat turneul, Ruse a făcut pereche cu Marius Copil pentru un meci demonstrativ împotriva perechii Simona Halep – Horia Tecău.

Meciul a fost câştigat de cuplul Halep – Tecău, scor 6 -3, 6 – 4, jocul fiind arbitrat tocmai de sălăjeanul nostru, Andrei Brisc.

Zălăuanul care recent a absolvit cu brio şi examenul de bacalaureat a arbitrat din scaun meciul demonstrativ, dar şi alte patru meciuri din cadrul turneului. Este vorba despre duelurile dintre Jaqueline Cristian — Miriam Bulgaru, Irina Begu – Miriam Bulgaru, Irina Begu – Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse – Jaqueline Cristian.

De remarcat este faptul că la toate meciurile de la Winners Open a fost arbitru de linie zălăuanul Mihai Grec, în timp ce copil de mingi a fost sălăjeanca Ariana Cuceu.

Trebuie spus faptul că Andrei Brisc şi Mihai Grec se află deja la a doua experienţă de acest gen, având ocazia să arbitreze nume mari precum Simona Halep, Fabio Fognini, Marius Copil sau Daniela Hantuchova la ediţia de anul trecut de la Sports Festival.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in TENIS