Connect with us

Ştiri din Sălaj

Acuze GRAVE la adresa autorităţilor, după ultimul deces de coronavirus din Sălaj


Familia persoanei decedate, confirmată pozitiv cu coronavirus, susţine că peronalul de pe ambulanţă care a intrat în contact direct cu persoana infectată nu avea echipament de protecţie, dar şi că DSP s-a ocupat superficial de caz, deşi cu o zi înainte de deces bărbatul infectat a intrat în contact cu foarte multe persoane. Mai mult, DSP a refuzat să testeze două persoane trecute de 80 de ani, cu care defunctul locuia


Grupul de Comunicare Strategică a raportat astăzi al 15-lea deces de coronavirus din judeţul Sălaj. Este vorba de un bărbat în vârstă de 52 de ani din comuna Bocşa. Bărbatul a decedat duminică, iar rezultatul pozitiv a venit abia luni.

Imediat după raportarea cazului, familia acestuia a oferit numeroase detalii, acuzând modul sueperficial de intervenţie al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Sălaj şi al Direcţiei de Sănătate Publică.

Una din nepoatele persoanei infectate a detaliat modul în care autorităţile au gestionat acest caz.

Personalul de pe ambulanţă nu a purtat echipament de protecţie

Astfel, primele acuze vizează personalul de pe ambulanţa care a intervenit la caz. O rudă de gradul I a defunctului susţine că ambulanţierii merg în continuare la muncă, deşi au intrat în contact direct cu persoana infectată, punându-i branulă şi perfuzii.

Mai mult, aceasta susţine că personalul medical de pe Ambulanţă nu era echipat corespunzător pentru o intervenţie la un caz posibil de coronavirus.

DSP s-a ocupat de caz doar prin telefon

Familia defunctului acuză şi Direcţia de Sănătate Publică de superficialitate. Tânăra susţine că în primul rând cei de la DSP s-au contrazis. Aceştia nu s-au deplasat în teren pentru o anchetă epidemiologică, doar au telefonat-o spunându-i că îi recomandă să stea în izolare.

La scurt timp însă, decizia DSP s-a schimbat, şi tot la telefon a fost informată că se va trimite o informare la autorităţi prin care se va spune că este contact direct al defunctului. Tânăra susţine că s-a luat această decizie deşi ea a păstrat în permanenţă distanţa faţă de victimă.

Bărbatul a intrat în contact direct cu foarte multe persoane, dar toţi se plimbă în voie prin sat

Mai mult, familia acestuia susţine că nimeni nu a fost interesat de ceilalţi contacţi direct ai pacientului decedat de coronavirus. Asta pentru că, înainte cu o zi de a fi transportat la Spital, bărbatul a fost atât la magazinul din sat, cât şi la bar, iar toate persoanele cu care a intrat în contact se plimbă liniştite pe stradă, putând oricând să transmită virusul mai departe.

DSP refuză testarea a doi bătrâni cu care decedatul a locuit împreună

Un alt fapt deosebit de grav, în opinia tinerei, este că cei doi bunici ai ei, trecuţi de 80 de ani, nu sunt testaţi. Bărbatul decedat de coronavirus locuia împreună cu cei doi bunici. Deşi au sunat la DSP să îi roage să le facă un test, pentru că au fost contacţi direcţi şi sunt expuşi riscului de contaminare. Cei de la DSP au refuzat însă testarea celor doi contacţi direcţi.

“I-am rugat pe cei de la DSP să-i testeze pe buncicii mei, pentru că unchiul care a murit de coronavirus a fost contact direct cu bătrânii, mai ales că dormeau în aceeaşi casă. Cei de la DSP au refuzat susţinând că vor face testul doar dacă au simptome. Păi nici unchiul care a murit nu a avut simptome până când a murit”, ne spune nepoata defunctului.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj