Connect with us

FOTBAL

Pierdere grea pentru SCM Zalău


Cu câteva zile înainte de  reunirea lotului, portarul Claudiu Băican a anuţat conducerea că nu mai doreşte să continue la SCM Zalău. Goalkeeper-ul era printre cei mai experimentaţi jucători din lot, după ce în cariera sa a mai apărat la echipe din ligile superioare, chiar şi în Liga 1


Doar câţiva jucători au făcut pasul în vară de la Unirea Mirşid la SCM Zalău, iar în capul listei a fost portarul Claudiu Băican, care a devenit şi căpitanul grupării zălăuane.

În turul de campionat, Băican a fost jucătorul cel mai experimentat din lot şi a fost bun la toate. În chiar primul joc oficial, fostul portar din Liga 1 a jucat tocmai atacant, la partida cu Olimpia Satu Mare, din Cupa României, marcând trei goluri.

Odată cu începerea campionatului, Claudiu Băican a revenit în poartă şi a fost titularul de drept în primele etape, însă a avut ocazia să revină din nou pe teren, la jocul cu ACS FC Recea, când a jucat fundaş şi a avut o prestaţie bună.

Din a doua parte a turului, antrenorul Marius Paşca a mizat între buturi pe tânărul Andrei Pop, astfel că Băican a fost mai mult rezervă. S-ar putea ca acest statut să-l fi deranjat pe experimentatul portar, care a luat o decizie radicală cu câteva zile înainte de începerea pregătirilor.

Portarul a anunţat conducerea că nu mai vrea să continue la SCM Zalău, iar cele două părţi s-au despărţit după doar un an.

“Din păcate Claudiu Băican a ales o altă destinaţie şi ne-a anunţat că pleacă de la echipă. M-a surprins decizia lui. Chiar am avut discuţii cu el vizavi de ce urmează în perioada următoare, era un jucător pe care noi ne bazam şi ne-am bazat şi în campionatul trecut. Până la urmă este alegerea fiecăruia. Îi urez baftă şi îi mulţumesc pentru aportul care l-a adus la echipă. Ne-a ajutat foarte mult şi în ceea ce priveşte pregătirea portarilor”, ne-a declarat Marius Paşca.

La reunire au fost prezenţi ceilalţi doi portari din lot, Andrei Pop şi Tudor Mare, însă acum conducerea caută încă o soluţie şi vrea să transfere un al treilea portar.

“Chiar am demarat discuţiile şi căutăm un portar. Nu putem ca la acest nivel să rămânem cu doar doi portari, fiindcă pot apărea accidentări sau suspendări. Mi-aş dori să aducem un portar cu experienţă”, a spus Marius Paşca. În cariera sa, Claudiu Băican a mai jucat în ligile inferioare din Italia, iar după revenirea în ţară a apărat pentru Săgeata Năvodari, FC Zalău şi Olimpia Satu Mare.

Goalkeeper-ul a avut o aventură de un an şi în ligile judeţene, la Sporting Zalău şi Unirea Mirşid.

 

Mai multe amănunte, în ediţia tipărită a ziarului de miercuri, 8 iulie 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in FOTBAL