Connect with us

Ştiri din Sălaj

Leontin Chiş – primarul comunei Chieşd: “Toţi cei patru primari plecaţi din PSD au fost ajutaţi foarte mult de partid!”


La fel ca şi alţi primari din PSD, primarul comunei Chieşd a fost momit cu un sprijin din partea PNL, la alegerile locale din toamnă. Dacă alţi colegi de partid au acceptat propunerea ”peneliştilor”, Leontin Chiş nu vrea să audă aşa ceva şi rămâne ferm pe poziţie, urmând să candideze tot din partea PSD


Agitaţie mare pe scena politică din Sălaj. Cu trei luni înaintea alegerilor locale, PNL Sălaj a reuşit să atragă primari importanţi din tabăra PSD-ului. Astfel, patru primari ”pesedişti” vor părăsi partidul şi la alegerile locale din septembrie vor candida ca independenţi, urmând să fie însă sprijiniţi de PNL.

Ioan Eugen Terec (primarul comunei Creaca), Alexandru Spătar (Gârbou), Mircea Pop (Cuzăplac) şi Nicolae Albert (Fildu de Jos) sunt cei patru primari din PSD, care vor intra în cursa pentru un nou mandat de primar cu sprijin promis din partea “liberalilor”!

Ofertat de PNL, primarul din Chieşd spune lucrurilor pe nume: ”Sunt social-democrat şi aşa voi rămâne”

O astfel de propunere a avut şi primarul comunei Chieşd, cel care nu a vrut să audă de aşa ceva. Leontin Chiş a dat rapid şi un răspuns ferm.

”Am avut şi eu o astfel de ofertă de la PNL, dar le-am spus de la început că nu are rost să discutăm. Eu am intrat în politică ca şi un social-democrat, fiindcă aşa gândesc şi candidez doar din partea acestui partid. Nu plec altundeva, indiferent de conjunctură şi nu am lăsat nicio portiţă deschisă”, ne-a declarat primarul PSD din Chieşd, Leontin Chiş.

Leontin Chiş: ”Nu poţi să te muţi aşa… dintr-o barcă în alta

Acesta a rămas surprins când a văzut că patru colegi de-ai săi au părăsit PSD şi la alegerile locale vor beneficia de sprijin din partea PNL-ului.

“Fiecare face cum crede, dar nu poţi să te muţi dintr-o barcă în alta. Toţi cei patru primari plecaţi au fost ajutaţi foarte mult de PSD, cu atât mai mult primarii din Fildu şi Cuzăplac. Ei au fost ajutaţi din toate punctele de vedere, atât moral, cât şi financiar. Niciodată nu au rămas pe margine, dar cine ştie ce oferte le-au făcut… Probabil cu funcţii de miniştri, că şi aşa actualul Guvern duce lipsă de oameni buni”, a menţionat Leontin Chiş.

Timp de 16 ani, Leontin Chiş a fost viceprimar în comuna Chieşd, în mandatele lui Ioan Cătană. Din 2016, a devenit primarul comunei, funcţie pentru care a candidat din partea PSD.

Tot din partea Partidului Social Democrat va candida Leontin Chiş şi la alegerile care se apropie cu paşi rapizi.

”Eu sunt social-democrat şi aşa voi rămâne. Nu am lăsat nicio portiţă deschisă că vreodată aş putea merge într-o altă parte. Eu nu am nicio altă variantă decât social-democraţia. Eu cred în ideologia acestui partid şi cred că ţara noastră are nevoie de social-democraţie, nu de liberalismul care este azi. Până la urmă, şi liberalismul care este la partidul liberal este tot social-democraţie. Şi ei vor să ajute oamenii săraci, sau cel puţin asta zic”, a conchis Leontin Chiş.

Amănunte pe acest subiect puteţi vedea şi în suplimentul Ştiri din Sălaj, care va apărea miercuri, 8 iulie, împreună cu ziarul Sportul Sălăjean.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in Ştiri din Sălaj