Connect with us

HANDBAL

Căpitan nou la HC Zalău


În condiţiile în care cea mai veche component a echipei – Cristiana Nica – a plecat, formaţia zălăuană va trebui să îşi desemneze un nou căpitan până la începerea sezonului


Ani buni, la HC Zalău, căpitanul echipei a fost Valentina Panici, care în vara trecută s-a transferat la Măgura Cisnădie.

Banderola de căpitan a fost preluată de extrema Cristiana Nica, care era cea mai veche şi experimentată jucătoare din lot, ea fiind la gruparea zălăuană din vara anului 2016.

Odată cu finalul sezonului 2019 – 2020 şi Cristiana Nica s-a despărţit de HC Zalău pentru un contract mai bun la SCM Craiova.

În condiţiile în care a plecat şi Nica, formaţia zălăuană va trebui să îşi desemneze un nou căpitan. Această problemă va fi rezolvată prin votul jucătoarelor, însă antrenorul Gheorghe Tadici va avea ultimul cuvânt.

Cinci jucătoare au o vechime de mai mult de doi ani la formaţia zălăuană.

Este vorba de Raluca Kelemen, Adina Sabău, Teodora Popescu, Sabrina Lazea şi Diana Nichitean.

Cea mai veche componentă şi până la urmă cea mai experimentată este Paula Teodorescu.

“Portăriţa” a făcut pauză un sezon de la sportul de performanţă, după ce a devenit mămică, însă ea a mai jucat cu succes la HC Zalău în perioada 2016 – 2019.

 


“Se va merge pe votul jucătoarelor, dar sigur că antrenorul are drept de veto, dacă consideră că este altă jucătoare mai bună decât cea desemnată prin vot. Căpitan de echipă nu înseamnă doar să ai banderola. Trebuie să ai nişte abilităţi, să stăpâneşti vestiarul, să ai o colaborare şi să fi liantul între conducerea tehnică şi jucătoare. Fişa postului de căpitan de echipă cuprinde 11 aspecte, iar dacă nu stăpâneşti două dintre ele nu poţi să fi căpitan de echipă”.

Gheorghe Tadici


 

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. Ion

    5 July 2020 at 19:39

    Alexandra Severin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in HANDBAL