Connect with us

Ştiri din Sălaj

Cadou INEDIT din partea europarlamentarului zălăuan Cristian Terhes pentru elevii de ZECE din Sălaj


Patru elevi cu poveşti fascinante şi cu note de zece la Bacalaureat sau Evaluarea Naţională vor primi drept cadou din partea convervatorului Terheş o experienţă la Parlamentul European, pentru a vedea cum se decide soarta bătrânului continent


Paula Cristina Rad, Raul Pop, Medeea Mastan şi Anamaria Ardelean vor avea parte de o experienţă unică în această toamnă. Datorită rezultatelor de excepţie pe care cei patru copii le-au înregistrat la învăţătură, europarlamentarul Cristian Terheş, membru al grupului Conservator, a decis să le ofere şansa de a vedea cum se lucrează la Parlamentul European.

După ce se vor mai linişti apele cu pandemia de coronavirus şi Parlamentul European îşi va relau activitatea cât de cât normală, cei patru elevi vor avea parte, paote până la ora actuală, de experienţa vieţii lor.

“Am văzut în ziar poveştile celor patru copii şi m-au impresionat. Chiar dacă nu aveau zece pe linie, astfel de copii trebuie să fie cât mai mult susţinuţi. Voi căuta să duc la Parlamentul European să vadă activitatea de acolo cât mai mulţi copii cu rezultate la învăţătură care provin poate din medii unde părinţii nu îşi permit să îşi trimită copii în excursii extravagante. Trebuie să ne gândim serios la viitorul copiilor din România, pentru că această generaţie urmează să conducă ţara şi să o reprezinte în Europa”, ne-a declarat Cristian Terheş, europarlamentar PNŢCD.

Paula Cristina Rad este singurul elev din mediul rural care a obţinut anul acesta media zece la evaluarea naţională. Aceasta a învăţat la o şcoală unde nu era nici măcar un telefon fix şi a demosntrat că poţi face performanţă în orice condiţii. Tânăra a învăţat la şcoala din Preoteasa, un sat îndepărtat din comuna Valcău de Jos.

Raul Pop a reuşit să obţină media zece la Bacalaureat. Elev la Colegiul Naţional “Simion Bărnuţiu”, tânărul făcea naveta zi de zi cu trenul pentru a ajunge la şcoală. Acesta pierdea peste o oră pe zi doar în tren pentru a ajunge la şcoală, fiind originar din satul Şumal al comunei Marca.

Anamaria Ardelean şi Medeea Mastan sunt două tinere de la Coelgiul Naţional “Silvania” care au obţinut zece pe linie la Bacalaureat. Cele două tinere susţin la unison că pentru a face performanţă nu trebuie să înveţi ca un tocilar, ci trebuie să studiezi logic.

În final trebuie să amintim că europarlamentarul Cristian Terheş este originar din Zalău, dar este şi cetăţean american, fiind de altfel şi preot greco-catolic. Acesta s-a remarcat de-a lungul timpului cu idei inovatoare care să aducă un plus de prosperitate în judeţul Sălaj.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

  1. ION

    5 July 2020 at 13:23

    farcas si terhes doi discipoli ai lui dughin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj