Connect with us

Ştiri din Sălaj

Contract de muncă desfăcut pentru primul angajat infectat cu COVID-19 de la Casa Copilului Jibou


Educatoarea originară din satul Rona a fost dată afară din serviciu pe motive disciplinare. Decizia vine după ce – recent – alţi cinci angajaţi ai Complexului de Servicii Sociale din Jibou au fost disponibilizaţi de conducerea instituţiei


Cel mai mare focar de infecţie cu noul coronavirus din judeţul Sălaj a fost cel de la Complexul de Servicii Sociale din Jibou. Nu mai puţin de 27 de persoane din Centru au fost infectate cu COVID-19. Pe lângă aceste probleme, Casa Copilului de la Jibou s-a confruntat şi cu probleme organizatorice.

În plină pandemie, într-o zi în care 15 persoane din Centru fuseseră confirmate cu coronavirus, angajaţii din schimbul următor nu au mai vrut să intre în Centru, de teama unei infecţii cu COVID-19.  Pentru cinci dintre cele şase persoane din respectivul schimb, conducerea instituţiei a dispus măsura desfacerii contractelor lor de muncă.

Asta nu a fost totul, deoarece în zilele trecute a căzut încă un “cap”. Este vorba despre Ioana B. – educatoarea din satul Rona, care fusese infectată cu noul coronavirus, undeva la începutul lunii mai.

Femeia a urmat un tratament la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Zalău şi s-a  vindecat, după care a revenit la muncă.

În cursul zilei de miercuri, 1 iulie, educatoarea a primit decizia de desfacere a contractului de muncă. Motivul? Probleme disciplinare.

Conform unor surse, femeia a fost dată afară din serviciu din cauza faptului că nu ar fi respectat izolarea, în condiţiile în care la Rona existase un mic focar de infecţie cu COVID-19. 

La fel ca şi ceilalţi cinci angajaţi, şi educatoarea îşi caută avocat şi se pregăteşte să acţioneze instituţia în instanţă.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in Ştiri din Sălaj